İşçiler, 6360 sayılı kanun kapsamında yer alan personelin devir, paylaştırma ve nakil işlemlerine ilişkin esaslarda yer alan ' 6360 sayılı kanunla, tüzel kişiliği kaldırılan mahalli idareler ile bu mahalli idarelerin oluşturdukları mahalli idare birliklerinde geçici işçi pozisyonlarında istihdam edilen personel toplamda 5 ay 29 günü aşmayacak şekilde kalan sürelerini tamamlamak üzere devre konu olabileceklerdir' maddesine uyulmadığını ve 2 aydır işsiz kaldıklarını belirtti.

Bazı büyükşehirlerde bu kanun gereği İl Özel İdarede çalışan mevsimlik geçici işçilerin büyükşehir belediyesine devredildiklerini ancak Eskişehir'de valiliğin bu devir işlemlerini yapmadıklarını öne sürdü. İşçiler adına konuşan Faruk Gök, Balıkesir Valiliği Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunun aldığı kararı paylaşarak, valilik tarafından yaptıkları resmi başvurulara istedikleri cevabı alamadıklarını ifade etti. Gök, ' Valilik Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından hakkımızda herhangi bir şekilde devredilme veya devredilmememize dair bir karar alınmadı. Diğer illere gönderilen devlet personeli dairesinin görüş yazılarını ve 6360 sayılı yazıyı gösterdiğimizde bizlere sözlü yorum yaparak cevap verdiler. Bizler yorum değil, yazılı komisyon kararı istiyoruz. Valiliği de yasalara uymaya davet ediyoruz. Biz yetkililere sesimizi bile duyuramadık. Kimse bu sorunla ilgilenmiyor' şeklinde tepki gösterdi.

Çalmadık kapı bırakmadık

İşçiler 'Bizler iki aydır maaş dahi alamadan mağdur bırakıldık. Başbakanlık İletişim Dairesi'ne kadar bizlerin sorunlarını dile getiren dilekçe yazdık. Kimse bu sorunumuzla ilgilenmedi. Eskişehir Valisi de dahil Milletvekilleri yani kısacası konuyla ilgili çalmadık kapı bırakmadık. Yaklaşık 47 arkadaşımız 2 aydır mağdur. Bizlerde ev geçindiren insanlarınız. Çanakkale ve Bursa ve daha birçok ilde geçici işçi sorunları İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında çözüme kavuşurken Eskişehir'de neden bu uygulamak istemiyorlar? Buna anlam veremiyoruz' diye tepki gösterdi.

Yargıya gidecekler

Dilekçelerine cevap alamadıkları takdirde kanuni işlem başlatacaklarını aktaran işçiler, 'Geçici işçilerin mağduriyeti yani bitmek bilmiyor. En kısa sürede bu sorunumuzun çözüme kavuşmasını istiyoruz' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim