Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Şube Başkanı Ersin Cem Paralı, Gezi direnişine destek eylemlerine katıldığı gerekçesiyle Ali Paşa Şanlı'nın Konya'da bir İmam Hatip Lisesine sürgün edilmesine tepki gösterdi.

Paralı, açılan soruşturmayla ilgili şöyle konuştu: ' Devletin taraf olarak onayladığı uluslararası sözleşme ve belgeler ile Anayasa başta olmak üzere iç hukuk düzenlemelerine aykırı olarak açılan ve yürütülen bu soruşturma, sendikal faaliyetlerin engellenmesi anlamına gelmektedir. Hem adli soruşturmanın sonuçlanmamış olması hem de AKP hükümetini kendi yayınladığı genelgelere aykırı olması bu sürgünün hukuksuzluğunu ortaya koymaktadır. Bu sürgün kararını teklif ettiren Eskişehir Valisi, kendisini atayan AKP iktidarı gibi yargıyı yok saymaktadır.'

Paralı, Eskişehir valiliğinin diğer kamu kurumları gibi Gezi eylemlerine katılmayı peşinen suç saymasının büyük skandal olduğunu belirtti. Paralı, 'Demokratik haklarını kullanarak Gezi eylemine katılmanın suç olarak kabul edilmesi durumunda, İçişleri Bakanlığının kayıtlarına göre bu eylemlere katılan 2,5 milyon kişinin adli soruşturmaya tutulması ve yargılanması gerekmektedir. Ali İsmail Korkmaz ile ilgili gerçeklerin peşinden koşan gazetecilerimizi tehdit ve hakaretleri ile sindirmeye çalışan, en temel demokratik haklarını kullanarak eylemlere katılanları, hukuku hiçe sayarak gözaltına aldıran, açığa alan, sürgün eden, son olarak da trafik cezalarıyla yıldırmaya çalışan bu Valiyi artık biz de Eskişehir'de görmek istemiyoruz' dedi.

Editör: TE Bilisim