15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen törene Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, MHP İl Başkanı İsmail Candemir, BBP İl Başkanı Şaban Bozbal, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fuat Erdal, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Tuncay Döğeroğlu, ESOGÜ Rektör Yardımcısı Ali Arslantaş, Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç, ESO Başkan Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler ve birçok sendika, sivil toplum kurulu temsilcisi katıldı. Covid-19 salgını nedeniyle tören sınırlı sayıda kişiyle gerçekleşti ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi.
UYANIŞ BAYRAMI
Törende konuşan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin Türk milleti için bir uyanış olduğunu söyleyen Metin Nurullah Sazak, 'Sevr'i bize dayatmak isteyenler içimizden çıkardıkları devşirmelerle bu oyunları sergilemektedirler. İnşallah bu 15 Temmuz bizim uyanışımız, 1938'den sonraki durulan halimizin bağlantısı olacaktır. Bundan sonra kalkınma hamleleri yapacağız. 15 Temmuz'u uyanış bayramı olarak tekrar tekrar kutlayacağız inşallah' dedi. Sözlerine şehit ve gazileri anarak başlayan Emine Nur Günay, '50 yıldır ilmek ilmek kurulan bu senaryoyu üst akılları devreye soktu. Cumhurbaşkanımızın liderliği, milletimizin inancı ve iradesiyle o karanlık geceyi atlattık. Üst akılları sabah hayal kırıklığına uğradı. Hain darbe girişimi sonrası kurulan komisyonun üyesi bir milletvekili olarak üç ay boyunca çok yoğun çalıştık ve tüm unsurları ile çok net bir şekilde ortaya çıkardık. İnanıyorum ki bu millet bir daha buna fırsat vermeyecek. Türkiye dim dik ayakta' diye konuştu.
BU VATAN BİZİM
Darbe girişimi sırasında Eskişehir'in Yunus Emre Caddesi'ne gelen vatandaşlara teşekkür eden Harun Karacan, '15 Temmuz demokrasinin adıdır. 15 Temmuz bağımsızlığın adıdır. 15 Temmuz destanın adıdır. Bu desten cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kefeniyle yola çıktığı destandır. Peki Türkiye'de kim yazdı bu destanı? Vatanını, bayrağını seven vatandaşlarımız yazı. Hain kalkışmayı duyar duymaz evinde perdelerin arkasına saklanan değil, Yunus Emre Caddesi'ne koşarak gelen, vatanını, milletini seven hemşerilerimiz yazdı bu destanı. Liderimiz Cumhurbaşkanımızın kararlı, cesur ve dik duruşuyla birlikte tankların, uçakların, silahların önüne kendini siper eden aziz halkımız ülkemizi hain darbe girişiminden korudu. Bu vatan, bu bayrak bizimdir ve ilelebet bizim kalacaktır' şeklinde konuştu.
DESTANSI DİRENİŞ
15 Temmuz hain darbe girişimini vatansever vatandaşların çıplak eliyle engellediğini belirten Vali Erol Ayyıldız, '15 Temmuz destansı direnişi; Türk Milletinin karşısına çıkan tüm engelleri millî birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir. Verilen mücadeleyle millî iradenin, varoluşun temel dinamiği tüm dünyaya gösterilmiştir. Tüfeğin, topun, tankın, helikopterin, uçağın karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek verilen bu mesaj, Aziz Milletimizi bölgesinde ve tüm İslam aleminde bir kez daha umut kapısı yapmıştır. Büyük Türk Milletince o gece yazılan kahramanlık destanı Aziz Milletimizin saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde olmuştur. Bu yönüyle de şan ve şeref dolu tarihimize altın bir sayfa olarak eklenmiştir' ifadelerini kullandı.
İŞGAL GİRİŞİMİ
Darbe girişimini engelleyen kahraman Türk milletine teşekkür eden Nabi Avcı, '15 Temmuz darbe girişimi klasik anlamda bir darbe girişimi değildi. 15 Temmuz darbe girişimi hem hazırlanışı hem icrası hem de millet tarafından bastırılması itibariyle dünya siyaset tarihine girmiş nevi şahsına münhasır bir işgal girişimidir. 15 Temmuz darbe girişimine kalkışanlar klasik anlamda darbeci askerler değildir. Asker bile değildir. Darbe girişiminin bastırılmasında emniyet güçlerimizin, polisimizin, gerçek askerlerimiz büyük fedakarlıklar göstermişlerdir. Darbe girişiminin akamete uğratılmasında emeği geçen bütün milletimize çok teşekkür ediyorum' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA




Editör: TE Bilisim