Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Şubat dönemi tüketici güven endeksini açıkladı. Buna göre; Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,7 oranında azaldı; Ocak ayında 58,8 olan endeks, şubat ayında 57,3 oldu. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin hanenin maddi durum beklentisi endeksi Ocak ayında 79,5 iken, şubat ayında yüzde 3,4 oranında azalarak 76,8 oldu. Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi Ocak ayında 77,4 iken, şubat ayında yüzde 1,9 oranında azalarak 75,9 oldu.
DURUM KÖTÜ
Akif Kaya: Ekonomiyi hiç iyi görmüyorum. Gidişatımız kötü. Allah sonumuzu hayır eylesin. Ülkede başımızdakiler yalan söylüyor gibi. Ben hep AK Parti'ye oy veriyordum ama artık vermeyeceğim. Ülkenin durumu kötü. İyi olacağına dair de güven yok.
GÜVENİM YOK
Mustafa Yalıboyu: Ekonominin iyiye gideceği yönünde hiç güvenim yok. Bütün emeklilerin çektiği çileyi biz de çekiyoruz. Sonu hayır olsun. Hükümet gittikçe kötüye gidiyor. Suriye ve harp olayı özellikle. Suriyelilere çok para harcanıyor.
EMEKLİLER AÇ
Muharrem Kazık: Ne geçinmesi. Şimdi emekli maaşı aldım. Cebimde 1 lira kaldı. Beş sene sonra seçim olacak. Biz neden milletvekili seçiyoruz. Tek bir başkan seçelim. Zaten onun dediği olmuyor mu? emeklilerden daha yüzde 5 keseceklermiş. Bu emekliler aç aç, açız. Güven de yok.
KENDİLERİ GEÇİNSİN
Demir Kökten: Ekonomiden biz de etkileniyoruz. Geçim zor. Bin 600 lira maaş alıyoruz, bu maaşla başımızdakiler geçinsin. Bin 600 lira ile yöneticiler geçiniyorsa bir şey demeyeceğim. Bir de Suriyeliler geliyor. Önce kendi halkına baksınlar.
GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ
Mürvet Kumarcı: Ekonomiden biz de etkileniyoruz. Emekliyiz, geçinmeye çalışıyoruz. Ama çocuklarımız şikayetçi. Aldıkları bir malı bir daha aynı rakama alamıyorlar. Ekonominin iyiye gideceği yönünde de umut yok. Allah sonumuzu hayır etsin.
Editör: TE Bilisim