EMO Şube Başkanı Ender Kelleci, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar için elektrik enerjisinin kesintisiz ve kaliteli olarak sunulmasının her zamankinden daha fazla önem arz ettiğini söyledi.
MAĞDUR ÇOK
Son açıklamayı hatırlatan Kelleci, 'Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) vatandaşlarımıza enerji ihtiyaçlarını daha ekonomik koşullarda sağlamasına yönelik politika ve uygulamalar beklerken, yaptıkları son açıklamada elektrik ve doğalgaz faturaları için 3 ay süreyle sayaç okuması yapılmayacağı ve faturaların 2018 ve 2019 yıllarının kullanım ortalamalarına göre düzenleneceği açıklanmıştır. Her ne kadar EPDK tarafından, 'İdari kararlar nedeniyle faaliyetleri geçici süreyle durdurulan iş yerlerinde kıyasen fatura düzenlenmeyecektir' denilmiş olsa da, bu kapsamın dışında olan ve işletmesini kapatmak zorunda kalmış birçok vatandaşımız bulunmaktadır' dedi.
ELZEM HİZMET
Dünyanın en yoksul ülkelerinden olan Kongo'da dahi elektrik ve su faturalarının iki ay boyunca ücretsiz olacağını söyleyen Kelleci, 'Devletimizden bu süreçte inisiyatif alması ve vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak uygulamalar gerçekleştirmesi beklenirken, büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştır. Salgın sürecini ülke olarak el ele vererek atlatmamız isteniyorsa, vatandaşlarımızdan beklenen fedakarlıkların yanında elektrik ve doğalgaz şirketleri de kamu yararı için fedakarlıklar yapmalıdır. Bugün özel şirketler eliyle gerçekleştirilse de temel kamu hizmeti niteliğindeki enerjiye erişim hizmetinin kesintisiz olarak sürdürülmesi elzemdir' diye konuştu.
DESTEK OLURUZ
Kelleci, ayrıca şu ifadeleri kullandı: 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, özellikle salgın süresinde enerjiye erişim hizmetlerinin kesintiye uğramaması ve istikrarlı bir şekilde sürdürülmesine yönelik her türlü hazırlığı yapmalıdır. Salgın süresinde yaşanabilecek ekonomik veya teknik sıkıntılar nedeniyle görevi sürdüremeyeceği anlaşılan dağıtım bölgeleri tereddüt edilmeden kamulaştırılmalıdır. Biz de kamu kuruluşu niteliğindeki bir meslek örgütü olarak ihtiyaç duyan tüm kurumlara her türlü teknik desteği vermeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.' HM
Editör: TE Bilisim