Eski Odunpazarı Belediye Başkanı Başkan Burhan Sakallı zamanında orada bulunan evlerin bir kısmını TDKB Ajansının yüksek meblağlarla satın aldığını belirten vatandaşlar, kendi evleri ile ilgili kesin bilgi verilmediğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Türkan Defcigil ' Bir yıkılacak diyorlar bir yol geçiyor diyorlar ne olacağı hakkında hiçbir fikrimiz yok. Evin tapusuna mühür basılmış müteahhitte de veremiyoruz. Ne yapacağız bilmiyoruz. Buradaki evler yıkılacak biz tedirgin oluyoruz' dedi.

Yetkililerden bir açıklama beklediklerini belirten Defcioğlu, ' Burhan Bey zamanında bize 20 bin lira teklif edildi. Karşımızda bulunan binalara ise çok yüksek paralar verildi. Biz şimdi yıkılacak, yarın yıkılacak diye evimize tadilat yapamıyoruz. Kışın çatılarımız akıyor, su içinde kalıyoruz. Bizim evlerimize 2 kat izni veriliyor, öyle olunca müteahhitte istemiyor. Çünkü onun işini de görmüyor' şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Erol Gürdoğan ise, vatandaşın tedirgin olduğunu belirterek ' Kimsenin bildiği bir şey yok. Her gelen farklı bir şey söylüyor' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim