Eskişehir Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, bayram tatili boyunca esnafın işlerinde hareketlilik yaşandığını söyledi. Gurbetçilerin de gelmesiyle esnafın işlerinin açıldığını ifade eden Birsen, 'Özellikle 1 Temmuz'dan sonra başlayan normalleşmeden sonra esnaf ve sanatkarlarımız iş yerlerindeki aksayan yerlerini düzelterek Eskişehir halkına en iyi hizmeti verebilmek için uğraş verdiler. Tabi gurbetçilerin de gelmesiyle birlikte ertelenen düğünlerin devreye girmesi 1 Temmuz'dan sonra önemli bir hareketlilik kazandırdı. Yine bayram sebebiyle ilimize gelen yerli turistlerimiz dolayısıyla bir hareketlilik daha katarak bayram tadında bir bayram yaşamış olduk' diye konuştu.
ESNAF ENDİŞELİ
Vaka sayılarındaki artış nedeniyle endişeli olduklarına dikkat çeken Birsen, 'Pandemi Türkiye'de devam ediyor. Dolayısıyla vakaların yükselmesiyle bizim de yüreğimiz cız ediyor. Tekrar bir kapanmayı kaldırabilecek düzeyde değiliz. Buradan aşısını olmayan tüm vatandaşlarımıza adeta yalvarıyoruz. Aşınızı olun. Aşı olmamakla sadece kendinize ve yakınlarınıza değil, bir sürü çalışan, evine ekmek parası götürmeye çalışan tüm insanların vebaline giriyorsunuz. Dolayışla bu sesimize kulak vererek herkesin aşı olmasını ve bir an önce şu Pandemiden kurtulmayı hedefliyoruz' şeklinde konuştu.
DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜRLER
'Bayramda esnaf ve sanatkarlarımızı tercih eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Desteklerinin devamını bekliyoruz' diyen Birsen, 'Temmuz ayından itibaren borçlarımızı ödemeye başladık. Herhangi bir yeni kapanmada bu borçlarımızı ödeyemeyeceğiz ve gerçekten işlerimiz daha çıkmaza girerek bir sürü işletmenin kapanmasına neden olacaktır. Bunu yaşamamak için halkımıza bir kez daha yalvarıyoruz. Kurallara sıkı sıkıya uyalım. Aşı olmayanlar aşılarını yaptırarak hem ülkemize hem esnaf sanatkarlarımıza hem ülke ekonomimize katkı vererek, eşimize dostumuza zarar vermeden normal bir şekilde yaşamaya çalışmalıyız' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim