MHP 13. Olağan İl Kongresi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Tek adaylı gidilen seçimde mevcut il başkanı İsmail Candemir tekrardan MHP Eskişehir İl Başkanlığına aday oldu. Covid-19 tedbirlerinin alındığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, MHP Bilecik İl Başkanı Fatih Yaşar, Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve oy kullanacak delegeler katıldı. Kongrede konuşan İzzet Ulvi Yönter, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajını okudu.
ES TV'DEN CANLI YAYIN
Kongre öncesi ES TV'nin Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nden yaptığı canlı yayında konuşan İsmail Candemir, kongrelerini fiziki mesafe kurallarına uygun şekilde yaptıklarını ifade etti. Kongre sonrası partisini 2023 ve 2024 seçimlerine en iyi şekilde hazırlayacaklarını, Eskişehir'in problemlerine karşı duyarlı olacaklarını belirten Candemir, hedefleri de büyük ve çözüm önerileri olan bir MHP olarak sahada bulunacaklarını kaydetti.
BİZDE KIRGINLIK OLMAZ
Kongreye tek adaylı gidilmesinin parti içinde herhangi bir kırgınlığa neden olmadığını söyleyen Candemir, 'Bizde siyaset dava için yapılır. Bizde kırgınlık olmaz. Genel merkez ve Eskişehir'de bulunan arkadaşlarımızla gerekli istişarelerimizi yaptık, oluşturduğumuz yönetimler aşağı yukarı tabanın tamamını kapsayacak şekilde gerçekleşti. Bizde kırgınlık olmaz. Bu bir davadır, davaya hizmettir. Bugün ben varım, yarın başka bir arkadaşımıza bayrağı devrederiz' dedi.
ÇOK FAZLA TALEP VAR
Eskişehir'de MHP'ye yönelik ilginin arttığını anlatan Candemir, 'Şu an MHP'ye, ülkücü harekete büyük bir akış var. Bizler de bunlara cevap vermekte zorlanıyoruz. Kongre sürecinden dolayı bu da. Üye kabul çalışmalarımız devam ediyor. Çok fazla talep var. Yönetimlerimiz yeni, genç ve heyecanlı arkadaşlarımız. Önümüzdeki günlerde farklı bir MHP'yi Eskişehir'de göreceksiniz inşallah' diye konuştu.
MERKEZDEN BELEDİYE İSTİYORUZ
Önümüzdeki seçimlerde MHP'nin Eskişehir merkezinde bir belediyeyi mutlaka almak istediğine dikkat çeken Candemir, 'Milliyetçi, ülkücü hareket mutlaka Eskişehir merkezde bir belediye almalı. Almalı ki üretken belediyecilik modelini Eskişehir'le tanıştıralım. Bakın bugün siyasi partiler arasında kabul edilmiş tek model MHP'dir üretken belediyecilik anlamında. Biz bu sistemle bir belediye aldığımızda daha sonraki seçimde üç belediyeyi de alacağımızı düşünüyoruz. Taban her zaman ister. Biz de istiyoruz. Bunun için çok çalışmalıyız. Biz AK Parti ile hareket ediyoruz. O zamanki seçimlerin koşullarına göre hareket edeceğiz' şeklinde konuştu.
LOBİ GÜÇLÜ DEĞİL
Bir milletvekili ile yetinmeyeceklerine de vurgu yapan Candemir, 'Bir yetmiyor. İki, üç olabildiğince fazla vekil istiyoruz. Kendimizi Eskişehirlilere daha iyi anlatmamız gerekiyor. Hedefimiz en az mümkünse de üç vekil çıkartabilmek. Metin Bey Eskişehir'i Ankara'da çok iyi temsil ediyor biliyorsunuz. Duyarlı bir vekilimiz. Bunların sayısı artsın ki Eskişehir hak ettiği yere gelsin. Biz bir ve beraber olmalıyız. Eskişehir'deki en önemli eksiklik Eskişehir lobisinin yeteri kadar oluşturulamaması. Eskişehir'in Ankara'da yeteri kadar güçlü olamaması şehrin hizmetleri de yeterince alamamasına yol açıyor. Biz bununla alakalı neler yapabiliriz, insanları nasıl bir araya getirebiliriz, Eskişehir'in problemlerinde ortak hareket etme noktasında neler yapabiliriz ona bakacağız. Eskişehir MHP'de genel başkanının izindedir. Davasına sahip çıktı, yarın da çıkacaktır' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim