Otistik, bedensel engelli, işitme engelli, zihinsel engelli ve down sendromlu yaklaşık 70 öğrencinin bulunduğu Uluönder Eğitim Uygulama Okulu, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşınacağı gerekçesi ile boşaltılıyor. Sıraevler'de bulunan Rehabilitasyon Merkezi binasına taşınması planlanan okulun velileri yaşadıklarını gözyaşları ile anlattı.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ HAYATA 1-0 YENİK BAŞLADI

Yeni belirlenen yerin engelliler için uygun olmadığını savunan veliler, Başbakan ve Cumhurbaşkanına kadar gideceklerini bu işin takipçisi olacaklarını belirtti. Okulda çocuğu bulunan veli Gülcan Mermer, yeni binada asansörün olmadığını, okulun sağlıksız ve depreme dayanıksız olduğunu ileri sürerek 'İnsanlar vicdanlarını yoklasınlar, bizim çocuklarımız zaten hayata 1-0 yenik başladı. Hala yenik devam etmelerini istemiyoruz. Hayatımız çok zor bir de böyle zorluk çıkartıyorlar' dedi. Gelen misafirlerin arabalarıyla okulun bahçesinden geçtiğini ve kaza olabilecek düşüncesiyle mevcut okulda öğrencilerin bahçeyi kullanamadıklarını da ifade eden Mercan, 'Engelli diye gerçekten itildik' şeklinde tepki gösterdi.

BU BİNAYI İSTİYORLARSA, BU ÇOCUKLARI ÖLDÜRSÜNLER

Okul Aile Birliği Bakan Yardımcısı Hacı Alabucak, yeni tavsiye edilen okulun büro tipi bir yer ve rutubetli olduğunu belirterek, 'Zaten bu çocuklar oksijensizlikten bu halde. Sağlıklı çocuklar için uygun değil, engelliler için hiç uygun değil. Biz şikayetimizi ilettik, ancak taşınacak şekilde yürütülmeye devam ediyor. Biz bu okulun oraya taşınmasına karşıyız. Kim karşımıza çıkıp engellemek istiyorsa, gelip engellesinler' diye konuştu. Yeni önerilen okulun özelliklerine de değinen Alabucak şöyle devam etti: 'Ulaşımda sıkıntı var, orada otobüs durağı dahi yok. Hastane çok uzak, bina içerisinde asansör yok. Bazı bedensel engelli çocuklarımız var. Ne yapsın bu çocuklar gitmesin mi oraya, dört duvar arasında mı kalsınlar? Binanın bulunduğu yerde uçak sesleri var ve çocuklarımız irkiliyor. Biz bu taşınma işleminin çocuklara ilgi, alaka gösterildiğinden değil, başka bir maksatla olduğunu düşünüyoruz. Ben okul falan istemiyorum, benim çocuğum otistik hastası. Benim çocuğumu 24 saat alsınlar, baksınlar. Çocuk ne yürüyebiliyor, ne derdini anlatabiliyor. Bizim kafamız hep burada. Bu binayı istiyorlarsa, çocukları okula almasınlar, bu çocukları öldürsünler.'

ŞEYTAN ÜÇGENİ

Okulun içinde bulunan koltuklar sökülerek bahçeye atılırken Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eşyaları yerleştirilmeye başlandı. Yapılan planlamaya göre, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Uluönder Eğitim Uygulama Okul binasına, Eğitim Uygulama Okul'u Sıraevler'de bulunan Rehabilitasyon Merkezi binasına, Rehabilitasyon Merkezi ise Tepebaşı Milli Eğitim Müdürlüğüne taşınacağı ileri sürüldü.

Konuyla ilgili görüş belirten yetkililer ise okulda az öğrenci kaldığını, o nedenle tek bir çatı altında toplamak istediklerini ifade ederken öğrencilerin ulaşımının servislerle sağlanacağını belirtti. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim