Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Salonu'nda gerçekleştirileceği duyurulan konser ve ödül törenine katılmak için liselerden bazı okullardan 50 bazı okullardan da 100 öğrenci ile 5'er de öğretmen seçildi. Öğrencilerin etkinliğe katılabilmesi için velilere imzalamaları için izin kağıtları gönderildi. Ancak veliler aynı saatlerde Başbakan'ın da Eskişehir'e gelecek olması nedeniyle tepki gösterdi. Velilerden gelen 'Cuma günü öğlen saatinde konser mi yapılır? Çocuklarımızı kesinlikle siyasete bulaştırmak istiyorlar. Üstelik bunu da Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile yapıyorlar. Buna kesinlikle izin vermiyoruz' şeklindeki yoğun tepki nedeniyle konser ve ödül töreni iptal edilmek zorunda kalındı.

'AKP mitingine denk
gelmesi tedirginlik yarattı'
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir Türk Dünyası Kültür Başkenti ödül töreninin AKP mitingine denk gelmesinin birçok okulda veliler ve öğretmenlerin durumdan rahatsız ve tedirgin olmasına yol açtığını söyledi. Demir, 'Öğrenciler AKP mitingine mi götürülecek?' diye sordu.
Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, 'Eskişehir Valiliği koordinatörlüğünde yapılan Türk Dünyası Kültür Başkenti ödül töreni için milli eğitim müdürlüğünde okul müdürleri ile toplantı yapılmıştır. 7 Mart 2014 tarihinde Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampusu BESYO Spor Salonu´nda yapılacak törene 55 Okuldan toplam 4500 civarında öğrencinin (bazı okullardan 50, bazı okullardan ise 100 öğrenci) 1 idareci ve öğretmenler refakatinde (öğretmen sayısı 50 öğrenci için 2, 100 öğrenci için 4'tür) katılmalarının sağlanması istenmiştir' dedi.

Şova çevirebilecek her türlü
girişimden uzak durulmalı
Yapılacak bu törenin AKP mitingine denk gelmesinin tedirginliğe yol açtığını söyleyerek, 'Törenin okul müdürlerine sözlü olarak ifade edilmesi, katılım sağlayacak okullar ve sayılarla ilgili tablo dışında resmi yazının çıkarılmamış olması, öğrenci listelerinin son gün onaydan çıkarılacak olması, velilere yeterince bilgilendirme yapılmaması, veli izni konusunda yeterli duyarlılığın gösterilmemesi, öğrenci sayılarının zorunlu tutulması, bazı okullarda okul müdürlerinin ve öğretmenlerin 'Başbakanımızı karşılayacağız, mitinge gideceğiz' ifadelerinin kulağımıza gelmiş olması ve törenin AKP mitingine denk gelmesi birçok okulda veliler ve öğretmenlerin durumdan rahatsız ve tedirgin olmasına yol açmıştır.07 Mart 2014 Cuma günü saat: 13.00'dan itibaren törene gidecek öğrenci ve öğretmenlerin yokluğu derslerin fiilen boş geçmesine yol açacağı gibi tüm bu hazırlıklar bazı soru işaretlerine de neden olmaktadır. Ülke gündemi seçim atmosferi nedenliye bu kadar gerginken yeni gerginlikler yaratılmamalı, masum bir töreni bahane edip durumdan vazife çıkaranlara fırsat verilmemelidir. 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' etkinliklerini siyasi şova çevirebilecek her türlü girişim veya imadan uzak durulmalıdır. Bu anlamıyla durum ile ilgili Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü velilere yönelik açıklama yaparak tedirginliği ve tereddütleri gidermelidir' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim