Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmanın satış müdürü Ümit Yaşar Arda, yaptığı açıklamada, canlı hayvanlarda et ve süt verimliliğin artırılmasına yönelik bir süredir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda çikolatalı yem ürettiklerini söyledi.

Özel bir formülle geliştirdikleri yemin hayvanlarda çok etkili olduğunu gözlemlediklerini anlatan Arda, 'Yaklaşık bir yıldır yaptığımız çalışma sonunda gözlemlerimiz bizi mutlu etti. Çikolatalı yem verdiğimiz hayvanlarda verimlilik sağladık' dedi.

Çikolatalı yemin, hayvanlardaki etkilerinin gözlemlenmesinin ardından besicilerin bu yeme büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Arda, bu durumun üretimlerinde yoğunluk yaşanmasını sağladığını anlattı.

Firmada üretim şefi olarak görev yapan Selami Eröz de sadece çikolatalı yem üretmek için tasarladıkları makinelerde çikolatanın yağının alınıp ham maddesini elde ettiklerini söyledi.Eröz, ham maddeyi toz haline getirdikten sonra da buhar alanlarından geçirip yemi hazır hale getirdiklerini anlattı.

Eskişehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler ise çikolatayı ham madde olarak kullanıp elde edilen yemin hayvanlarda olumlu etkiler gösterebileceğini söyledi. (AA)

Editör: TE Bilisim