DSİ'den yapılan açıklamada KanlıpınarGöleti ve Rekreasyon Tesisleri'nin 12 Mart 2012 tarihinde Odunpazarı Belediyesi'ne 5 yıllığına devredildiği ve sürenin 29 Şubat tarihinde dolduğu belirtildi. Devir süresinin ise uzatılamayacağına dair açıklamanın 19 Ocak'ta yapıldığı ifade edildi.
18 TEMMUZ'DA GERİ ALINACAK
Odunpazarı Belediyesi'nin tesisi tekrar devralmak istediğine yönelik talebinin komisyonda görüşüldüğü ve belediyeye devredilmeyerek DSİ'de kalacağına yönelik alınan kararın ilgililere iletildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: 'Tesisin teslim alınacağına dair Odunpazarı Belediyesine 4 Mayıs'ta bilgi verildi.Odunpazarı Belediye Başkanlığı tarafından sözleşmenin uzatılmayacağına dair Bölge Müdürlüğümüz işlemine karşı Eskişehir 1. İdare Mahkemesine Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüz aleyhine dava açıldı. 8 Mayıs'ta mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak; Eskişehir 1. İdare Mahkemesi 22 Haziran'da yürütmenin durdurulmasının reddine ilişkin oy çokluğuyla karar verdi. Yürütme kararının durdurulmasının ardından 18 Temmuz'da geri alınması ile ilgili olarak Odunpazarı Belediyesi'ne ve Eskişehir Valiliği'ne bildirildi.'
TESİSİN DSİ'YE GEÇTİĞİ DOĞRU DEĞİL
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un yaptığı açıklamada konunun çarpıtıldığını ileri süren DSİ Bölge Müdürlüğü,'Tesisin DSİ'ye geçtiği doğru olmayıp, tesisin 18 Temmuz'da resmi olarak devir alındıktan sonra müdürlüğümüzce çalışma yapılacak.Tesisin işletilebilmesi için gerekli personel sayısının belirlenmesi ve temini için gereken ödenek müdürlüğümüze verilecek. Eğer bu mümkün görülmez ise tesisin amacına uygun olarak işletebilecek resmi kurum, vakıf gibi örgütlere devir alternatiflerinin değerlendirilecek Genel Müdürlüğün nihai kararı ile iş ve işlemler yürütülecektir' denildi.
Editör: TE Bilisim