570 gram olarak dünyaya gelen Eylül Lila bebek, 114 gün boyunca Şehir Hastanesi'nde tedavi görerek verdiği yaşam savaşını kazandı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Neonatoloji Yan Dal Uzmanı Egemen Yıldırım ve ekibinin destekleri ile sağlığına kavuşan Eylül Lila bebek zor günleri geride bıraktı ve hastaneden taburcu edildi. Avukat katipliği yapan baba Özkan Çıkmaz bebeklerinin 1 Nisan 2022'de dünyaya geldiğini ifade ederek, ' '570 gram doğdu. 23-24 haftalıktı. Tam 6 ayı bile doldurmamıştı. Annenin yüksek tansiyon ve beyin kanaması riskinden dolayı acil bir doğum gerçekleşti. Hocamız Egemen Yıldırım, çok güzel baktılar. Şehir Hastanesi prematüre servisindeki hemşirelerin hepsi bir anne-baba sevgisi kadar şefkatle yaklaştılar. Kızım 114 gündür buradaydı. Şuan 2 kilo 450 gram oldu. Prematüre bebeklerde gelişen sıkıntılar gelişti. Beyin kanaması oldu. Şansımıza birinci seviyede kaldı. Kist beynindeydi, gün geçtikçe kayboldu. Duyu testi güzel çıktı. Kanları güzel. Kızım çok güçlü. Güzel savaştı, bugünlere kadar getirdik Allah'ın izniyle. Şu an çok sağlıklı bir şekilde taburcu etti hocamız bizi' dedi.
ATAN KALBİ DURDURMAK İSTEMEDİK
Süreci anlatan Çıkmaz, 'Hafta içi Çarşamba günü görüş günümüz oluyordu. Biz sadece o zaman görüyorduk. Son bir hafta anneyi aldılar, 3 saatte bir besleme ve bakım çalışmaları oldu. Bebek ve anne birbirine uyum sağlamış oldu. Biz riskli doğum olduğunu biliyorduk. Zafer Bütün hocamız var burada ona geldik. O bize iki tane seçenek sundu; şu an hakkınız var gebeliği sonlandırabilirsiniz, prematüre doğma şansı çok yüksek, bu doğumlarda da oluşabilecek hastalıkları bize anlattı. Bir gün size müddet dedi. Biz de düşündük taşındık; atan kalbi durdurmak istemedik. Alınmasına göz yummak istemedik. Hocamızla birlikte prematüre doğmasına karar verdik. Biz keşke ile yaşamaktansa iyi ki ile yaşamayı tercih ettik. İyi ki bu yolu seçmişiz diyoruz. Evet, kızımız çok zorlu bir süreçten geçti ama inşallah bundan sonrası güzel olacak diye umut ediyoruz' ifadelerini kullandı.
PREMATÜRELERİN GÜCÜNE GÜVENİN
Anne Merve Çıkmaz ise yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Çıkmaz, 'Anlatılmayacak bir şey. Onu burada bırakıp gitmek, onsuz olmak, evin içerisinde süt sağıyorsun ama o yanında yok. Çok kötü bir şey. Her an bir telefon çaldığı zaman acaba kötü bir haberi mi geldi diye… 114 günün sonunda artık taburcu olduk. Çok mutluyum. Allah kimseye bu günleri yaşatmasın. Doktorumuz Egemen bey ve hemşirelerimizden Allah razı olsun. Hakları çok büyük. Küçücük bir vücuttan damar yolu bulup onu iyileştirmek… Çok zor bir süreçti. Umudumuzu hiç kaybetmedik. Çocukları böyle doğan ailelere de umut olsun. Bebeklerine güvensinler. Prematürelerin gücüne güvensinler' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim