Çocuk sahibi olamayan yaşlı çift, hayallerini koruyucu aileliğini üstlendikleri 8 yaşındaki Arda ile gerçekleştirdi
TCDD'den emekli olan İrfan (70) ve ev hanımı eşi Emine Yurttaş (60) yıllarca çocuk sahibi olamadı. Arkadaşları ve dostları koruyucu aile olma fikrini önerince Yurttaş çifti, bu konuda ayrıntılı bilgi edinmeye başladı.
Bir arkadaşlarının koruyucu ailesi oldukları Şevval'i tanıyıp seven çift, Şevval'in yine yurtta kalan 'Arda' adlı kardeşinin olduğunu öğrendikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile temasa geçti. Koruyucu aile işlemlerini kısa sürede tamamlayan Yurttaş çifti, Arda'dan bir daha ayrılmadı.
Çocuk yuvasından alınan Arda'yı gördükten sonra hiç ayrılamadıklarını ifade eden baba Yurttaş, hayatlarının tamamen değiştiğini söyledi.
'O bizi mutlu etti, bizim altın topumuz. Bilmiyorum o, bensiz yapabilir mi ancak ben, onsuz yapamam' diyen Yurttaş, ellerinden gelen bütün imkanları ona sunmaya çalıştıklarını vurguladı.
Anne Emine Yurttaş ise Arda'nın 1,5 yıldır koruyucu aileliğini yaptıklarını ve her isteğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın da koruyucu aile modeli ile birçok ailenin hayatında önemli değişikliklerin olduğunu vurguladı.(AA)

Editör: TE Bilisim