ESO tarafından düzenlenen Meslek Grupları Fuarları'nın 8'incisi gerçekleştirildi. Fuarda bu hafta cam, seramik, pişmiş kil, çimento ve hazır beton sanayi firmaları yer aldı. Fuarın açılışına, AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan da katıldı. ESO Hizmet binasında yapılan fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Bugüne kadar yaklaşık 5 bin ziyaretçi katılım gösterdi ve her seferinde daha fazla fayda sağladık. Her zaman söyledik, önce birbirimizi tanıyacağız, hedefimiz bölgesel, ulusal ve yurtdışı olacak. Sırası ile bu aşamalardan geçeceğiz. Biz ilk adımı attık ve diğer adımları da bu yolda atacağız' dedi.

SON İKİ FUAR
Eskişehir'de inşaat sektörüne yönelik daha fazla yatırım yapılabilecek bir alanın olduğunu ve bunu da ESO Fuarında gözlemlediklerini ifade eden Kesikbaş, bu alanda yapılacak yatırımların karlı olabileceğini dile getirdi. Sektör fuarlarının sonuna doğru yaklaşıldığını ifade eden Kesikbaş, 'Son iki fuarımız kaldı. Ardından Aralık ayı içerisinde yerli malına yönelik bir fuar daha gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda ithal ettiğimiz ürünleri burada sergileyerek kendi üretebileceğimiz, yerlileştirebileceğimiz ürünlerin üretimlerini gerçekleştirerek iş yapabilme kabiliyetlerimizi ön plana çıkaracağız' diye konuştu.

KAPSAMLI OLACAK
ESO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mehmet Çengelli ise, 'Senelerdir yapılması gereken çalışma bu yönetim ile başladı. Biraz geç kalındı belki ama önemli olan bunu başlatmaktı ve inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı olarak yapılmaya devam edilecek' ifadelerini kullandı. ESO Disiplin Kurulu Üyesi Emre Ünal da şunları söyledi: 'URGE'ye de değinmek istiyorum, şu an firmamızdan iki arkadaşımız Hindistan'da çalışmalara dahil oldu.' Yapılan açılış konuşmalarından sonra fuara katılanlar üretimlerini sergiledi.
Editör: TE Bilisim