Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli'yi ziyaret etti.
TEK TEK İNCELEDİ
Ziyarette Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde ortak neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunuldu. Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Başkan Kazım Kurt ve Nadir Küpeli beraberindeki heyetle beraber EOSB 1. Gelişme Bölgesi, yapımı tamamlandığında Türkiye'deki en önemli üretim üssü olacak olan Haier Europe yatırımı ile İsmail Kanatlı Bulvarında sel önleme setleri, Yaşam Merkezi ve Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ana kampüs inşaatlarında incelemelerde bulundu.
PROJELERİ ANLATTI
Başkan Küpeli OSB'nin çalışmaları ve devam eden projeler hakkında Başkan Kurt'a bilgiler verdi. Küpeli, 'OSB 1. Gelişme Bölgemizde altyapı ve üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Eğitime önem veren bir kurumuz. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz geçtiğimiz yıl 100 öğrenci ile eğitim hayatına başladı. Çalışmaların sürdüğü bir diğer projemiz ise 'Yaşam Merkezi' yatırımımız. OSB sadece fabrikalardan ibaret bir bölge değil. Günümüzün büyük bölümü organize sanayi bölgesinde geçiriyoruz. Bu kapsamda sosyal anlamdaki eksikliğimizi gidermek için örnek bir çalışmaya imza atarak 'Yaşam Merkezimizin' temelini attık. 150 bin metrekareden oluşan Yaşam Merkezi projemiz pek çok sosyal donatı alanını bünyesinde barındırmakta' diye konuştu.
CİDDİ YATIRIMLAR
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise Eskişehir OSB yönetiminin başarılı işlere imza attığını aktararak, '1. Gelişme Bölgesi'nde çok ciddi işler yapılmış. Ankara yolundan geçerken önden sadece birkaç fabrika görüyorduk. Ancak bölgeyi gezdiğimizde burada çok müthiş yatırımlar ve tesisler yapıldığını gördük. Çok sayıda fabrika yapım ve inşaat aşamasında, yüzlerce de üretimde olan fabrika var. Böylesi önemli yatırımları görünce fevkalade mutlu olduk, gurur duyduk. Organize Sanayi Bölgesinde önemli işlere imza atılmış' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim