Her yıl açılan ve binlerce sporcunun eğitim gördüğü yaz spor okulları açılış töreni gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Yaz spor okullarının 27 Haziran Cuma günü saat 18:00'de Karizma Basketbol Şov ekibinin yapacağı gösteri ve yürüyüş ile başlayacağını söyledi. Yaz okullarının kayıtlarının ücret alınmadan devam ettiğini hatırlatan Aksoy, geçen yıl 7900 sporcunun bu okullara katıldığını aktardı. Bu yılki hedeflerinin 10 bini geçmek olduğunu söyleyen Aksoy, '5-15 yaş arası genç kardeşlerin fiziksel gelişimini spor ile sağlayarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlanmalarını amaçlıyoruz' dedi. Aksoy '32 branşta faaliyet göstereceğiz, sadece yüzme branşı ücretli olacak, tesislerimizin fiziki durumunu iyileştirdik, sosyal hizmetler, diyanet ile yapılan protokol ile oralardan da öğrencilerimizin spor yapmalarına olanak tanıyacağız' dedi.

Eskişehir'e modern yatırımlar

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy Eskişehir'e yapılacak yeni sosyal ve spor tesis yatırımları hakkında bilgiler verdi.

İl Müdürü Hüseyin Aksoy '33 bin seyirci kapasiteli yeni stadyumun yapımı devam ediyor. Belli bölümlerde 4 kata kadar çıkıldı. Stadyum 5 katlı olacak. Yılsonu itibarı ile kaba inşaatı tamamlanacak. 2015 yılı ortasında teslim edilmesi düşünülüyor. Odunpazarı bölgesinin gençlik merkezinin Porsuk Kapalı Spor Salonu yanında yapımına başlandı. Tepebaşı Gençlik Merkezi için arsa arayışımız sürüyor. Olimpik yüzme havuzu ve 3 bin kişilik kapalı spor salonu Yenikent mahallesinde bulunan diş hastanesinin arkasında yapılacak. Kapalı spor salonu 5 bin metrekare alana inşa edilecek, 2 katlı olacak. 4 antrenman salonu bulunacak, basketbol, voleybol, hentbol sporları icra edilecek. Bunun ihalesi tamamlandı. Olimpik yüzme havuzunun ihalesine ise 16 Temmuz'da çıkılacak. 1000 seyirci kapasiteli olacak. Burası, SPA merkezi ve fitness salonları ile de hizmet verecek. Porsuk Spor Salonu yanına yapılan gençlik merkezi yılsonu itibarı ile tamamlanacak. Zemin katında basketbol ve voleybol salonları, ayrıca gösteri sahne salonları da olacak.' Aksoy, Muttalip mahallesine sentetik saha yapmayı planladıklarını ve Yıldıztepe'de bulunan iki futbol sahası ortasına çift tribünlü, soyunma odaları ve kafeteryası olan bir bina yapılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim