Tepebaşı Belediyesi'nin, Sakin Okul Eğitim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte hayata geçirdiği Yeryüzü Ekoloji Okulu, gelecek dönem hazırlıklarını sürdürüyor.
13 MART'TA ARA VERDİ
Merkezde, hizmete girdiği Kasım 2019'dan bu yana faaliyetlerine devam ederken okul grupları ile bin 184 öğrenci ve bireysel grup olarak gelen 702 öğrenci olmak üzere toplamda bin 886 öğrenciye eğitim verildi. Kentte yaşayan insanlar ve özellikle çocuklar için deney, gözlem ve eğitim alanları sunan ve koronavirüs dolayısıyla 13 Mart'ta eğitimlerine ara veren Yeryüzü Ekoloji Okulu, bu süreçte çocukların endemik, tıbbi aromatik ve şifalı bitkileri, bostan türlerini gözlemlemesi için üç meydanda yer alan yükseltilmiş yataklarda ekim ve dikim çalışmaları gerçekleştirdi. Toplamda 30'dan fazla türde tıbbi aromatik ve şifalı bitki, 16 çeşit bostan bitkisi ve 10 kök ahududu fidesi dikildi.
PEK ÇOK YENİLİK YAPILDI
Yeryüzü Ekoloji Okulu'nda gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi veren Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, 'Böcek oteli yapımı tamamlandı. Arvaryum (arı akvaryumu) yapımı tamamlanırken iki adet Kızılderili çadırı yapıldı ve çocuklarla beraber topraksız tarım uygulaması yapılacak olan nanobio akvaryumu yapımına başlandı. Yeryüzü Ekoloji Okulu'nda öğrenciler ile buluşturulacak olan Formikaryum (karınca akvaryumu) yapımının da başladığı merkeze, tohum çeşitlerinin inceleneceği bir de tohumluk kazandırıldı. Çocukların motor fonksiyonlarının gelişmesi ve diğer canlı türlerinin gözlemlenebileceği bir adet gözlem kulesi ile endemik hayvanların fotoğraflarının yer aldığı puzzle/eşleştrime oyun küpleri yapıldı. Bir adet tırmanma ağacı tasarlanan merkezde sanat duvarı inşası için de çalışmalar başladı. Çocuklara alanın oryantasyonu için sözlü tanıtmak yerine Oryantring ile oyunlar aracılığıyla bitki çeşitliliği tanıtılması amaçlanırken bu kapsamda Oryantring Panosu yapıldı' ifadelerini kullandı.
AÇIK ALANDA DERS
Normalleşme süreci ile okul alanında bulunan açık sınıflar kullanılmaya başlanacak ve öğretmenler, öğrencileri ile bu alanda derslerini işleyebilecek. Yeryüzü Ekoloji Okulu hakkında bilgi almak isteyenler, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne 444 44 26 / 3082/3083/3085 numaralı telefondan ulaşabiliyor. HM
Editör: TE Bilisim