İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan González Barba beraberindeki heyet ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası'na konuk oldu. Toplantıya ETO Başkan Yardımcısı Ali Koşar, yönetim kurulu üyeleri ile İspanya Ticaret Müsteşarı Fernando Hernández Domínguez, Roca Türkiye Bölge Direktörü Salvador López Oliva da eşlik etti.
BEŞİNCİ SIRADA
Toplantıda konuşan ETO Başkan Yardımcısı Ali Koşar, Eskişehir'de ekonominin sektörel dağılımın yüzde 54 ile ticaret ve hizmetler yüzde 39 ile sanayi ve yüzde 7 tarımdan oluştuğunu belirterek, Eskişehir'in sanayi üretiminde çeşitlilik gösterdiğini kaydetti. Havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya, tekstil, yapı elemanları, seramik ve makine imalatı sektöründe şehrin önemli markalara ev sahipliğini yaptığını belirten Koşar, İspanya ile bu sektörlerde iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını kaydetti. İspanyol sermayeli 5 firmanın ETO üyesi olduğuna dikkat çeken Koşar, Eskişehir'in en büyük ihracat partnerleri arasında İspanya'nın 5'inci sırada yer aldığını, İspanya ekonomisine yön veren firmaların Eskişehir'de kolaylıkla yatırım yapabileceğinin altını çizdi.
İŞ AĞI OLUŞACAK
Toplantıda konuşan İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan González Barba ise, Eskişehir ve İspanya arasında güçlü bir işbirliği olduğunu ancak bu iş birliğinin daha da artırılabileceğini söyledi. İspanya'nın Madrid ve Barcelona'dan ibaret olmadığı gibi Türkiye'nin de Ankara ve İstanbul'dan ibaret olmadığını belirten Barba, bu kapsamda 12 şehirde çalışmalar yapacaklarını ve Eskişehir'in de bu iller arasında yer aldığını dile getirdi. Eskişehir'in Türkiye'de olduğu gibi dünyada da imajının yükseldiğini belirten Barba, İspanya'da da Bilbao kentinin benzer özellikler gösterdiğini ifade etti. Eskişehir ve Bilbao arasındaki odaların bir araya gelerek iş birliği anlaşması yapmasının ikili ilişkilerin daha hızlı gelişmesine vesile olacağını belirten Büyükelçi Barba, Eskişehir ve İspanya arasındaki üniversiteleri, belediyeleri, odaları, kültür kurumlarını bir araya getirerek bir iş ağı oluşturmayı planladıklarını dile getirdi. HM
Editör: TE Bilisim