Yeni yılda ocaklar sönmesin

Şoförler Odası Eskişehir Şube Başkanı Suat Er sürücülere uyarılarda bulundu. Er yılbaşı nedeniyle araç kullanacak vatandaşların direksiyon başına alkollü geçmemelerini söyledi.

Şoförler Odası Eskişehir Şube Başkanı Suat Er alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesinde sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Yeni bir yıla kazasız ve belasız girilmesini isteyen Er, '2105 yılından 2016 yılına geçmemize sayılı günler kaldı. Yeni yıla huzurlu bir şekilde girelim. Burada hem hava şartlarından dolayı gizli buzlanmada hem de yılbaşında halkımızın alkol alması kötü sonuçlar doğurabilir. Yılbaşı dolayısıyla şehir dışına çıkacaklar var yine şehir içerisinde alkol alacaklar direksiyona kesinlikle alkollü geçmesin ve bu ocaklar sönmesin. Üç dört günlük bayram tatillerinde bile yüzlerce can gidiyor. Alkol tüketiminin yoğunlaştığı yılbaşı gecesi olabilecek kazalar için önceden tedbir alın. Yeni bir yıla mutlu ve huzurlu girmek istiyorsak bu kurallara mutlaka uymalıyız' dedi.

'YENİ YILA BORÇLANMADAN GİRİN'

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Şube Başkanı Sülahi Özalp, yeni yılın yaklaşmasıyla borçların da arttığını söyledi.

Özalp, 'Bankalar şuan yarış halindeler. Tüketicilere küçük taksitlerle kredi verme peşindeler. Bu da ilk olarak tüketimi körüklüyor, yeni yılda hediye alma durumuna geliyorlar' dedi.

Tüketici hediye alacak ise mutlaka araştırma yapması gerektiğini vurgulayan Özalp, 'Aldıkları ürünün kalitesini, fiyatını mutlaka araştırın. Faturasını, garanti belgesini ve kullanma klavuzunu kesinlikle alın. Çünkü yeni yılın yaklaşması ile hediyelerde kampanya başladı. Merdiven altı dediğimiz kalitesiz ürünlerin piyasaya sürüldüğünü biliyoruz. O nedenle alınmak istenen hediye iyi araştırılsın' diye konuştu.(HM)

Editör: TE Bilisim