ES TV'de yayınlanan, Köşe Yazarımız Sadi Seda'nın sunduğu 'Eskişehir'in Duayenleri' programına TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve gazeteci Hüsnü Arslan konuk oldu.
TEDBİRLER YETMİYOR
Basın İlan Kurumu'nun, yerel medyanın yaşayabilmesi adına bir takım tasarruf tedbirleri aldığını hatırlatan Karaca, 'Ancak bunlar yeterli değildir. Gazeteler personel çıkarma, sayfa eksiltme ya da haftada belirli günler yayınlanma gibi çözümler aramaktadırlar. Örneğin Kayseri'de 15 gazete birleşerek gazete sayısını 3'e düşürdü. Yapılan ortaklıklar sonucunda tabii ki belirli sayıda gazeteci işsiz kaldı. Bunun önemli sosyal etkileri olacak. Ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle yatırımların azaldı. Bu da resmi ilanları etkiliyor' dedi.
15 KASIM SON TARİH
Basın mensuplarının sosyal güvenlik kapsamında yıpranma payının yeniden gündeme getirilmesi yada bunun uygulanabilmesi için basın kartı taşıma mecburiyetinin getirilmesini eleştiren Karaca, 'Bu müeyyideler çok zorlayıcı sebeplerdir. Anayasa mahkemesi şartlı yıpranmayı reddetti. Meclis bu yönde karar almalıdır. 15 Kasım son tarih şayet yasa çıkmazsa bundan sonra da olması pek mümkün değildir' diye konuştu. NESLİ ÖZKAY
Editör: TE Bilisim