Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) çağrısıyla Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yayımlanan Tasarruf Genelgesi'ne ilişkin 6 ilde eş zamanlı olarak 'Haberden tasarruf olmaz' diyerek basın açıklaması yapıldı. Eskişehir Adalar Migros önünde yapılan basın açıklamasına TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ÇGD Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu,gazetelerin genel yayın yönetmenleri ve basın mensupları katıldı.

DESTEK BEKLİYORUZ
Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümantasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak olmasına, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak olmasına tepki gösteren Gökhan Durmuş, 'Kamu kuruluşlarının abonelikleri ve ilanlardan başka bir geliri olmayan yerel gazetelere uygulanacak bu ambargo onların tek tek kapanmasına, yerel basında çalışan binlerce meslektaşımızın işsiz kalmasına neden olacaktır. Yerel gazeteler devletten destek beklerken bu genelge ile nefes alamaz hale gelecektir. Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak bu genelgenin iptalini istiyoruz. Başta yerel gazeteler olmak üzere medya kuruluşlarına daha fazla destek verilmesinin ülke demokrasisine katkı sunacağına inanıyoruz' diye konuştu.

ANADOLU BASINI BATIYOR
'Son tasarruf tedbirlerinden sonra Anadolu basını tamamen yok olma durumuna girmiştir' diyen Yılmaz Karaca, 'Türkiye'de Anadolu basını batıyor dedikçe batmamız için gaza bastılar gidiyor. Nereye gidecek bilmiyoruz ama bu olayın mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Türkiye'de son 5 yıl içinde 1800 olan günlük gazete sayısı 900'e düşmüştür. Bölgesel televizyon sayısı 50'lerin altına düşmüştür. Bunun yanında gazetelerin bir abone bedeline göz dikilmesi tasarruf tedbiri içine sokulması gerçekten son derece çirkin bir olaydır. Sayın Cumhurbaşkanının bu olaydan vazgeçmesini temenni ediyoruz. Anadolu basınının yaşaması için bu şarttır' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim