Büyük ekonomik sıkıntılar içinde vatandaşın haber alma hakkını hayata geçiren yerel basın yayın kuruluşlarının bir de Covid-19 salgının getirdiği toplumsal ve ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken İYİ Partili Kabukcuoğlu, 'Salgınla mücadelede hayata geçirilen tedbirler bu kuruluşlarının gelirlerini olumsuz yönde etkilemiştir. Evde kal çağrıları sonucunda sokağa çıkamayın çağrıları ve çoğu işyerinin bu süreçte geçici olarak kapatılması gazetelerin bayi satışlarını düşürmüş, ekonomik hayatın yavaşlaması ise basın kuruluşlarının reklam gelirlerini zayıflamıştır' ifadelerini kullandı.
MAĞDUR EDİLMESİN
Kabukcuoğlu geçen hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulayan hükümetin, gazetelerin dağıtımı için herhangi bir tedbir almamasını da eleştirdi. Basılan yüzbinlerce gazetenin dağıtılamadığını ve basın kuruluşlarının çok ciddi zarara uğradığının altını çizen Kabukcuoğlu 'Önümüzdeki hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasında, hükümet ilgili makamlarla gerekli tedbirleri alıp, gazetelerimizin bir kez daha mağdur olmasının önüne geçmelidir' dedi.
SORULAR YÖNELTTİ
Basın İlan Kurumu'nun basın mensuplarına BİK tarafından verilen kredilerin istendiği takdirde 3 ay ertelenmesi gibi almış olduğu kararların bu süreçte sıkıntıları artan basın kuruluşları için yeterli olmadığını söyleyen Kabukcuoğlu, Meclis Başkanlığına gönderdiği önergede şu sorulara yer verdi: 'Hükümetinizin, özellikle salgın döneminde gelirleri düşen yerel basın kuruluşları için hazırladığı bir 'Ekonomik Tedbir Destek Paketi' var mıdır? BİK tarafından gazetelerden yüzde 15 oranında resmi ilan komisyon kesintisini ve alınan uydu bedellerini salgın süreci boyunca alınmaması ya da oranlarının düşürülmesi adına herhangi bir uygulamanız olacak mı?' ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim