Yeşiltepe Mahallesi Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ve beraberindeki mahalle sakinleri yanmayan sokak lambalarıyla ilgili açıklama yaptı. Yıllardır sokak lambası sorununun çözüme kavuşturulmadığını anlatan mahalle sakinleri, kadınların ve çocukların akşam kapının önüne bile çıkamadığını ve tedirgin olduklarını söyledi.
HIRSIZLIK, TACİZ ÇOĞALDI
Mahallede karanlık yerlerde taciz, hırsızlık, yaralama gibi olayların arttığına dikkat çeken Muhtar Açıkgöz, 'Bu kesimin yaklaşık 10 sokağı üç ayın ötesinde yanmıyor. Zaten sokak lambalarımızın hiç birinden tam anlamıyla bir randıman alamadık. Bir burası değil Yeşiltepe'nin genelinde yanmayan sokak lambalarımız var. Biz bunu OEDAŞ'a defalarca bildirdik, yetkililerle görüştük. Sağ olsun Sayın Valim ilgilendi. Valimiz yetkili birini gönderdi yaklaşık 10 gün oldu. Maalesef istediğimiz verimi alamadık. Şu an Yeşiltepe'de çok ciddi bir sıkıntı var. Tacizciler geçiyor, hırsızlar arttı. İnsanlar birbirlerini bıçaklıyor. Karanlık yerleri geziyorlar ve tehlike saçıyorlar. Benim mahallemdeki çocuklarım benim için çok değerli. Ortalama 40 sokakta bu sorun var. Bilgeç Caddesi'nde de yanmayan sokaklarım var. Çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz' diye konuştu.
KADINLAR TEDİRGİN
Hizmet beklediklerini söyleyen Muhtar Açıkgöz, 'İnsanlar mağdur. Pandemi döneminde zaten zor günler geçiriyoruz. Sıcaklarda kapının önünde oturmak istiyorlar ama karanlık olduğu için oturamıyorlar. Günlerdir, aylardır dile getiriyoruz. OEDEŞ rollerin değişmesi gerekiyor ama değiştiremem diyor. Vatandaştan parayı alan hizmeti de getirmek zorunda. Benim vatandaşım vardiyalı çalışıyor bu mahallede. Kadınlardan şikayet alıyorum. Ya bir erkek yakını karşılıyor ya da servisten rica ediyor kapısına bırakıyor veya servisten inince evine kadar taksiyle geliyor. Biz de kaliteli yaşamak istiyoruz. Parasını ödediğimiz elektriğin yanmasını istiyoruz' şeklinde konuştu.
ÇÖP ATMAYA ÇIKAMIYOR
Eşinin akşam çöp atmaya bile çıkamadığını belirten mahalle sakini Hasan Doğan, '96 yılından beri bu sokaktayım ve o zamandan beri bu sorun var. Benim çocuğum, eşim akşam çöp atmaya bile çıkamıyor. Çocuklarımız kapının önünde oyun oynayamıyor. Çözüm üretilmiyor. Hizmet bedellerinin ne yapıldığını merak ediyorum. Kenar semt olduğu için ilgilenmek istemiyorlar galiba. Ben kendim de korkuyorum. Karanlık yerlerde suç işlenir oldu. Gasp arttı. Bıçaklama, hırsızlık arttı. Sokağa çıkmaya korkuyoruz' dedi.
ÇÖZÜM BEKLİYORUZ
Hırsızlık olaylarının arttığını anlatan Süleyman Kırmızı, 'İki günde bir arıyoruz. Çöp atamıyoruz. Hırsızlık olayları çoğaldı. Dışarı çıkmak istediğimizde tedirgin oluyoruz. Yoldan gelen çoluk çocuğumuz var. 2011'den beri buradayım hiçbir gelişme yok. Her gün karanlık olunca kavga dövüş, hırsızlık. Biz vergimizi veriyoruz. Çözüm bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
KENDİ BAŞIMA ÇIKAMAM
'Akşam kendi başıma dışarı çıkmam imkansız' diyen Dilek Dur ise, 'Gündüz sıcaktan çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Akşam çıkarmak istiyoruz ama akşam da ışıklar yanmıyor. Kapkaranlık sokaklar. Nasıl çıkartayım? Hiçbir yeri göremiyoruz. Köpek dolu. Karanlık var. Kapıları zaten sürekli kitliyoruz. Akşam kendi başıma dışarı çıkmam imkansız. Tedirgin oluyoruz. Hiçbir yere kıpırdayamıyoruz' dedi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim