Özellikle ailesinin evi Ankara veya Konya'da bulunan öğrencilerden bazıları, sabahları YHT ile yola çıkıp Eskişehir'e geliyor, derslerinin bitiminde de aynı araçla dönüyor.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir ile Ankara arasındaki YHT seferlerinin, öğrenci sayısında ciddi artış sağladığını söyledi.

Gündoğan, öğrencilerden bazılarının Eskişehir'de konaklamadığı bilgisini verdi. Bu öğrenciler için YHT'nin önemli bir araç olduğunu dile getiren Gündoğan, şöyle konuştu: '1,5 saatte gelip gidiyorlar. İstanbul için ilk aşamada bu biraz zor ama Ankara ve Konya için haftanın belli günlerinde dersiniz varsa bu anlamda ciddi bir imkan. Hızlı tren seferlerinin artmasının önümüzdeki dönemde ciddi bir hareketlilik yaratacağını düşünüyorum. İstanbul'daki üniversiteler de artık öğrenci yükünü kaldıramıyor. Eskişehir, İstanbul'da yaşayan ve okumak için civardaki üniversitelere giden gençlerimiz için ciddi bir alternatif haline gelecek.'

'YHT, ESKİŞEHİR'İMİZİN KAVŞAK OLMASINI SAĞLADI'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise YHT seferlerinin tamamının Eskişehir'den geçtiğini anımsattı. Bunun büyük bir avantaj olduğuna işaret eden Gönen, 'YHT, Eskişehir'imizin kavşak olmasını sağladı' ifadesini kullandı.

Gönen, YHT sayesinde Eskişehir'in artık Ankara'nın bir banliyösü haline dönüştüğünü ve öğrenciler için ulaşımın önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 'Kahvaltısını ailesiyle yapan ve dersine yetişen, akşam da yemeğine yetişen öğrencilerimiz var. Üniversitemizin öğrenci portföyünü en fazla Ankaralı öğrenciler oluşturuyor. Eskişehir Osmangazi Üniversitemizin hem İstanbul'dan hem de Konya'dan yeni başlayan seferler sayesinde daha fazla öğrenci alacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla YHT'nin üniversitemize çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz.'

Öğrenciler, YHT'den memnun

ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi Taha Yasin Gediksiz, ailesinin Ankara'da yaşadığını belirterek, 3 yıldır hızlı trenle Ankara'ya gidiş geliş yaptığını kaydetti.

AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aydan Çınar ise 4 yıldır Eskişehir'de eğitim gördüğünü ve ailesinin Ankara'da yaşadığını ifade etti.(AA)

Editör: TE Bilisim