Belediye ekiplerinin hemen ardından gelen yıkımı gerçekleştiren firma çalışanları ise yıkımına bugün başlanacağını ancak sabah geldiklerinde çökmenin olduğunu ifade etti. Yaklaşık 40 yıllık ve 6 katlı bir bina olduğunu belirten çalışan Ahmet Yavuz, 3 katının yıkımını yaptıklarını geri kalanı ise bugün tamamlamak için geldiklerini söyledi. Yavuz, 'Dün akşamüstü geldik, iskeleyi ve çadırları toplayarak yıkıma hazırladık. Bugün makine girecek ve yıkımı tamamlayacaktık. Sabah 7.00'da gediğimizde bina çöktü. İlk tedbiri Büyükşehir Belediye ekipleri aldı. Daha sonra biz de gerekli önlemleri tamamladık. Biz binada çalışırken emniyet kemeri ile çalışıyoruz. Biz içindeyken olsa bile zarar gelmezdi, zaten biz içindeyken olmadı' dedi.

KULLANILAN MALZEME ÇOK KÖTÜYDÜ

Yapılan binanın çok zayıf olduğunu ifade eden Yavuz, 'Zaten çok kötü bir bina, kirişleri elle ittirdiğiniz zaman yıkılacak gibiydi. Yapımında kullanılan malzeme çok kötüydü. En alt katı sağlam yapılmış. Ama daha sonra malzeme çalınmış. 40 senelik bir bina, ilk üç kat çıkılmış daha sonra yükseltilmiş' şeklinde konuştu.

Caddeye doğru çöken bina trafik lambalarına ise zarar verdi. Binanın çöktüğü sırada içinde işçilerin olmaması ve binanın etrafında güvenlik önlemleri olması nedeniyle yoldan geçen kimsenin zarar görmemesi ise rahat bir nefes aldırdı. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim