HABER: MELTEM KARAKAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Valilik Meydanında bir tören düzenledi. Törende konuşan Sinan Özkar, 'CHP yıktığınız bütün kurumları yerine koyacak ve Mustafa kemal Atatürk'ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız' dedi.

Cumhuriyet Halk Partililer yağmur altında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle Valilik Meydanında tören düzenledi. Törende konuşan ve Sözcü gazetesine yapılan operasyona tepki gösteren CHP İl Başkanı Sinan Özkar, 'Türkiye karanlık bir noktaya doğru götürülmeye çalışılıyor. Bugün duyduk ki tüm muhalif basın üzerinde baskılar yoğunlaştırılırken Sözcü gazetesine de operasyon yapıldığını ve yöneticilerinin evlerinin arandığını duyduk. Bunu lanetliyorum. Ne kadar baskı yaparsanız yapın neyi uygularsanız uygulayın cumhuriyetin çocukları eski köhne düzene bu ülkeyi götürmenize izin vermeyecektir. Bu böyle bilinsin' diye konuştu.



KULLUĞU GETİRECEKLER
Özkar, 'Sevgili yurttaşlarım Cumhuriyet öncesinde şu Osmanlı hayranlığına bir bakın Osmanlı'nın marifetlerine bir bakın. Osmanlı'yı geri getireceklermiş. Neyi getirecekler? İnsanın padişaha kul olduğu, kulluk sürecini getirecekler. İnsan sadece Allaha kuldur. Bu böyle bilinsin' dedi.

BUNLAR VATAN HAİNİDİR
Atatürk'ün ismini, ilke ve inkılaplarını silmeye çalışanların vatan haini olduğunu vurgulayan Özkar, 'Değerli yurttaşlarım Osmanlı, kendi tahtını, kendi sarayını koruyabilmek adına Sevr Antlaşması'nın altına imza atmıştır. Sevr Antlaşması neyi getiriyor Türkiye'ye; küçücük bir toprak parçası onun dışında ülkenin bütün topraklarının işgalini getiriyor. O noktaya gelindiğinde Çanakkale'de, Trablusgap'ta, Sarıkamış'ta, Yemen'de, Balkanlar'da on binlerce şehit verdik. Anadolu neredeyse çocuklar ve kadınlardan ibaretti. Ama buna rağmen o inançlı, o yürekli insanlar başta Mustafa Kemal olmak üzere kurtuluşa inandılar. Azimle çok az sayıda asker ve silahla o güçleriyle, o imanlarıyla bu ülkeyi kurtardılar. O kurtarıcılara laf edenler vatan hainidir, alçaktır müfteridir. Bu ülkeyi kurtaran insanlara hakaret edenler sadece bununla tanımlanabilir: Vatan hainidir. Atatürk'ün ismini silmeye çalışanlar Atatürk ilke ve inkılaplarını ortadan kaldırmaya çalışanlar aynı Sevr'de olduğu gibi İngiliz uşağıdır, Amerikan uşağıdır, emperyalizmin uşağıdır, vatan hainidir' dedi.

DAĞLARA TAŞLARA YAZACAĞIZ
'Atatürk'ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız' diyen Özkar, 'Biz cumhuriyeti korumaya, bu uğurda hayatımızı dahi feda etmeye hazırız. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hiç birinize pabuç bırakmayacağız. Ve Cumhuriyet Halk Partisi sizin önünüzde çelikten bir set gibi duracak ve yıktığınız bütün kurumları yerine koyacak. Mustafa kemal Atatürk'ün adını dağlara taşlara yeniden yazacağız' ifadelerini kullandı.



MÜCADELE YENİ BAŞLIYOR
Sinan Özkar'dan sonra konuşan CHP Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Ulaş Kutlu ise, ''19 Mayıs bayramdan öte Türkiye Cumhuriyeti'nin tohumlarının atıldığı, dirilişin filizlendiği tarihtir. Ancak bayramın öneminde çok ülkemizin gündeminde gerçekten daha ciddi sorunlarımız var, ülke olağanüstü haldedir. Referandum ve referandum sonrası süreçte gerçekten CHP Gençliği 'Hayır' oylarına sahip çıkmıştır, ancak gayrimeşru bir seçim ve gayrimeşru bir seçim sonucu ile meşru olmayan bir anayasaya bu vatandaşlar dayatılmaya çalışılmaktadır. 19 Mayıs'ın önemini bilmemiz gerekiyor. Bu ülkede bugünün önemini bilmeyen insanlar var. Bizim yapacağımız en önemli şey gençlerimizi eğitmek, daha iyi örgütlenmek, herkese 19 Mayıs'ı, Cumhuriyet'i, Atatürk'ü bu değerleri anlatmaktır. İçinde bulunduğumuz hal giderek daha da önem kazanmaktadır. Cumhuriyete ve değerlere sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu sebeple 'Hayır' mücadelemiz bitmedi daha yeni başlıyor'' dedi. MELTEM KARAKAŞ



Editör: TE Bilisim