Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında gündem maddeleri öncesi söz alan AKP'li meclis üyesi Ahmet Yapıcı, yerel basındaki yazı işleri müdürleri ve köşe yazarları ile Eskişehir'in en önemli sorunları ile ilgili çalışma yaptığını söyledi. Yapılan çalışma sonucunda Eskişehir'in en önemli sorunlarını Başkan Yılmaz Büyükerşen ve meclis üyeleri ile paylaştı. Yapıcı yapılan çalışmada '1/25 binlik planların olmadığı' şeklinde sorun olduğunu söylemesi üzerine Başkan Büyükerşen, '1/25 binlik planlar vardı. Ancak bazı meslek grupları tarafından dava açılarak iptal edildi. Mecliste de plan bütünlüğü bozuldu. Geçen yıl 1/25 binlik planların hazırlanması için karar aldık. Belli gruplar yerine İstanbul Teknik Üniversitesi'nin tecrübeli hocalarına verdik. Eskişehir'de birkaç defa toplantı yaptılar. Bazı meslek örgütlerini çağırarak düşüncelerini aldılar. Daha sonra çalışmalara başlandı ve yılbaşına doğru teslim edecekler' dedi.

GÖKTEN MELEK İNSE YAPAMAZ

Yapıcı daha sonra sırasıyla ortaya çıkan sorunları şöyle sıraladı: 'İlk olarak trafik sorunu ikinci sahipsiz hayvanlar, otobüslerin saatlerine uymaması, kent Meydanının olmaması, Anadolu Üniversitesinin kavşak düzenlemesinin olmaması.'Yapıcı'nın soru önergesi sonrasında konuşan Başkan Büyükerşen sorulara tek tek yanıt verdi. Başkan Büyükerşen, 'Trafik sorunu olmayan bir büyükşehir gösterin. 17 senedir trafik sorunu artıyor. Bunun nedeni araç fiyatların düşük olması ve bankaların faizsiz kredi vermesidir. Gökten melek indirsek yapamaz, ben de yapamam. İstasyon Meydanı ile ilgili ise meydanın uygulamasında eksiklikler görüldü. Onlarda düzenleme yapılıyor. Bir de OEDAŞ'ın bir trafosu var ona çözüm bulunamıyor. Sahipsiz hayvanlar konusu ise belediyelerin köpeklerle baş etmesi mümkün değil. Kanunda belirtilenler yapılıyor. Gereği neyse yapılıyor. Kent Meydanını biliyorsunuz. Stadyumu yıkın bana tahsis edin ben yapayım dedim. Ama sahip çıkmak isteniyor denildi. Ben bir daha ağzımı açmadım. Şimdi 4'üncü belediye var. TDKV sorarsa yardım ederim' diye konuştu.

BEN YOKUM DEDİM VE İSTİFA ETTİM

AKP'li meclis üyesi Mustafa Birsen'in 'neden ajanstan istifa ettiniz'sorusu üzerine istifasını anlatan Başkan Büyükerşen, odasında bulunan kitapları göstererek 'Belediyenin paralarıyla bunlara benzer kitaplar, takvimler, tabaklar yapılacaktı. Böyle yapılırsa ben yokum, çünkü bunlar bize yakışmıyor dedim ve istifa ettim' ifadelerini kullandı.

Soruların cevabı sonrasında 19 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi.

Editör: TE Bilisim