Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş Eskişehir'e geldi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle basın mensuplarıyla bir araya gelen Durmuş, Gazeteci Şenay Bilik Yıldırım'ın TGS'nin Eskişehir temsilcisi olarak atandığını açıkladı.
ADİL BİR ÜCRET TALEBİ
Gazetecilerin, 10 Ocak'a yine birçok sorunla birlikte girdiğinin altını çizen Durmuş, 'İşsizliğin, güvencesiz çalışma koşullarının, düşük ücretle istihdamın, sansürün her türlüsünün genel norm olarak dayatıldığı sektörde bugünü, 2022 yılında da sevinçle kutlayamıyoruz. Sektördeki işsizliğin yüzde 35'i geçtiği, sendikasız ve güvencesiz çalışmanın yüzde 90 olduğu, adil bir ücret ve insanca çalışma koşullarından yoksun kaldığımız, haberlerimiz nedeniyle sansüre uğradığımız ya da oto sansüre zorlandığımız, 34 meslektaşımızın yazdıkları veya söyledikleri nedeniyle cezaevinde tutulduğu koşullarda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe giriyoruz. İş güvencesinin sağlandığı, adil bir ücret ve çalışma düzeninin kurulduğu, özgürce haber yapabildiğimiz ve haberlerimiz nedeniyle yargılanmadığımız günleri birlikte inşa edebiliriz' dedi.
SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ
Eskişehir'de basın çalışanlarının yaşadığı sorunların ülke genelinde yaşanan sorunlardan farklı olmadığını belirten Yıldırım, 'Yoğun emek verilen bir iş yapıyoruz, emeğimizin karşılığını almıyoruz. Bu mesleği 10 yıldır yapanlar da asgari ücret alıyor, yeni başlayanlar da! Kıdem bizim mesleğimizde işlemiyor. Eskişehir'in en temel sorunu; hepimiz sorunları biliyoruz, kendi aramızda bu sorunları dillendiriyoruz ancak sorunların çözümünün olmadığına inanmış umutsuz bir çoğunluk var. Önce kendimize döneceğiz, çözüm için ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapmalıyız bunun cevabını vereceğiz. Eğer sadece konuşuyor ve çözüm için eyleme geçmiyorsak önce bunu değiştireceğiz. Sorunların dile getirilmesinden çok kolektif olarak sorunlarımızı nasıl çözeriz buna odaklanacağız. Değişime kendimizden başlayacağız, daha iyisinin mümkün olduğuna ve bunun hakkımız olduğuna önce kendimiz inanacağız, evet tek başına işimiz zor olabilir ama birlik olursak ve bir sendika çatısı altında hakkımızı en doğru şekilde aramak için buluşursak o zaman işte büyük bir adım atmış olacağız'şeklinde konuştu.MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim