Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Fox TV'de yayınlanan Çalar saat programının konuğu oldu. İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Başkan Büyükerşen, 'Hükümetin, Cumhurbaşkanın bütçesine biraz daha ödenek koyup bu kur farklarını karşılasınlar, çünkü bizim suçumuz değil bu kurlardaki artış. Hazine ödemeli. Bazı aylar ben memur ve işçi maaşlarını ödemekte zorluk çekiyorum' açıklamasında bulundu. Ayrıca Büyükerşen 'Artık sandığın gelmesi gerek diye düşünüyorum. Kişisel olarak görüyorum ki gidiş hiç iyi değil. Bakın döviz kurları nedeniyle belediyenin borç yükü sürekli artıyor. Gece uykularım çıkıyor. Son 3 yılı baz alırsak kur farkından dolayı üzerimize binen yük bir milyarı buldu. Bakın bu miktar bizim 1 yıllık bütçemizin biraz altı.' ifadelerinde bulundu.

Küçükkkaya'nın 'Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı? sorusunu yanıtlayan Büyükerşen, 'Bana sorarsanız kendi partimin genel başkanı derim. Diğer partideki arkadaşlar da doğal olarak kendi başkanlarını isterler' dedi.

Küçükkaya, Büyükerşen'in 20 yıllık başarısını işaret ederek Millet İttifakı'nın diğer belediye başkanlarının aynı başarıyı yakalayıp yakalamayacağı sorusu üzerine, Büyükerşen '11 Büyükşehir Başkan arkadaşlarımızı tanıyorum. Hepsi çok başarılı olacaklar. Hepsi çok idealist. İnanılmaz biz özveri ile çalışıyorlar. Ben hepsinin başarılı olacağından hiçbir şüphe duymuyorum' diye yanıt verdi.

Editör: TE Bilisim