Aslen Ankaralı olan Maviye Ünal bahçesinde yetiştirdiği ürünleri ile yirmiden fazla turşu çeşidi kurarak Eskişehir'de satmaya başladı. Ankara'nın Çubuk ilçesinde turşu işi ile annesi ile birlikte uzun yıllardır uğraştığını belirten Ünal, Eskişehir halkının da bu tadı seveceğini düşünerek Kırmızı Toprak Mahallesinde dükkan açtığını kaydetti. Ankara'dan gelen turşularının diğer turşulardan farkının her bidonun el yapımı ve özel soslar ile yapılması olduğunu aktaran Ünal; 'Annem, Ankara'da yıllardır turşu kurup satar. Orada sevilen bu doğal ürünü şimdi ikamet ettiğim şehrin insanlara da sunmak amacıyla bu minik dükkanı açtım. Daha yeni bir dükan olmasına rağmen talepten memnunum, anneme daha çok turşu kurmasını rica edeceğim' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim