KESK üyesi kamu emekçileri Adalar Porsuk Mevkii'nde toplanarak basın açıklaması yaptı. Burada maaş bordrolarını yakan emekçiler, 'Sermayeye değil, emekçiye bütçe', 'Sefalete teslim olmayacağız', 'İnsanca yaşam demokratik Türkiye', 'Yoksulluk değil ekmeğimiz büyüsün' sloganları attı.
MAAŞLARIMIZ ERİYOR
Emekçiler adına açıklama yapan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Birtürk Özkavak, 'Milyonlarca insan sokakta, pazarda, mutfakta karşılaştığı hayat pahalılığı ile TÜİK enflasyon verileri arasında uçurum olduğunu, TÜİK'in pandemi sürecinde yaşanan işsizliği bile hesap oyunları ile nasıl düşük gösterdiğini görmektedir. Kısacası siyasal iktidarın siparişine göre rakam açıklar hale gelen TÜİK verilerine artık itibar eden kalmamıştır. Maaşlarımız TÜİK enflasyonunu temel alan mutabakatlarla eritiliyor' dedi.
EK BÜTÇE HAYATA GEÇMELİ
Sosyal devlet politikalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Özkavak, 'Bunun da yolu 2020 yılı bütçesinin revize edilerek dar gelirli, yoksul, ücretli kesimlerin yurttaşlık haklarını koruyacak, gelirlerinin insanca bir yaşam seviyesine yükseltilmesini sağlayacak ek bir bütçe yapılmasından geçmektedir. Bu çerçevede içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda dar gelirlilerin, ücretli kesimlerin salgından korunarak nefes almasını ve insanca bir yaşam sürmesini sağlayacak gerçek bir normalleşme için ek bütçenin hiç vakit kaybetmeksizin hazırlanarak hayata geçirilmesini istiyoruz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim