Aynı zamanda kapalı geçitteki çalışmaların da hızla devam ettiğinin bilgisini veren Milletvekili Koca, 'Orada da konvansiyonel trenler için bir hat, hızlı trenler için de geliş gidiş istikametinde 2 hat olacak. Orada da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor ve iki hattın da çalışmaları tamamlanmak üzere' şeklinde konuştu.
YENİ GAR BİNASI PERONLARIN OLDUĞU YERE YAPILACAK
Yeni gar binasına ilişkin de bilgi veren Koca, 'Peronların olduğu yere yapılacak yeni gar binasıyla ilgili proje de tamamlanmak üzere. Proje ihalesi yapılmıştı, şimdi de proje yapılacak. İnşallah yeni gar binası da bu peronların olduğu yere yapılacak' diye konuştu.
İkinci peronun ilk yolcularını aldığını, 2 gün önce yolcu indirip bindirmeye başladığını kaydeden Koca, 'Şu anda yolcular üstten geçiyor, alt geçitler merdiven çalışmaları tamamlanmak üzere' dedi.
KAPALI GEÇİDİN ÜZERİ TCDD'NİN
Çalışmalar tamamlanınca da kapalı geçidin üstünü bulvar yapacağını belirten Koca, 'Bunun da projesi hazır, burada Eskişehir'in nefes alacağı yeşil alanlar parklar, kavşaklardan oluşan bir çalışma gerçekleşecek' ifadelerini kullandı.
İstasyon Köprüsü'nün olduğu alanda Büyükşehir ile mutabakat sağlandığının bilgisini veren Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Oranın Büyükşehir'e tahsisi yapıldı. Büyükşehir oradaki bazı çalışmaları tamamladı. Ancak kapalı geçidin üzerinin mülkiyeti TCDD'ye ait, TCDD Genel Müdürlüğü burada rekreasyon çalışmalarını yapacak. Plan konusunda da Büyükşehir ile gerekli mutabakat sağlandı'

Editör: TE Bilisim