Odunpazarı Belediyesi Sağlık ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sabaha karşı yapılan operasyonda un ve unlu mamullerin üretiminin yapıldığı fırınlar; temizlikten, işyeri ruhsatına, ürünlerin gramajından iş yeri çalışanlarının sağlık karnelerine ve hijyenik durumlarına kadar sıkı denetim altına alındı. Yapılan kontrollerde denetlenen fırınların bir çoğunun hijyenik koşullarda üretim yaptığını belirleyen belediye ekipleri, hijyen ve sağlık koşullarına uymayan fırınlara uyarıda bulundu. Özellikle ekmek gramajlarını hassas tartılarla ölçen ekipler ekmeklerin üzerinde yer alması gereken etiketleri kontrol etti.

'DENETİMLER DEVAM EDECEK'

Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürü Fikret Uysal, denetimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada,; Ramazan ayı öncesi gıda denetimlerine hız kazandırdıklarını belirterek, amaçlarının halkın sağlıklı gıda tüketmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Fırın sahipleri tarafından da büyük beğeni ile karşılanan denetimlerin artarak devam edeceğini ifade eden Uysal, uyarı yapılan yerlerin yeninden kontrol edileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim