Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmail Candemir gündeme dair değerlendirmesinde ilk olarak MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'Çağrım Sana' kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kampanyadaki amacın toplumsal dayanışmayı artırmak olduğuna vurgu yapan Candemir, 'Aslında 'Çağrım Sana' kampanyası daha önce Genel Başkanımızın değişik konularda verdiği mesajlarla toplumun dayanışmasını ön plana çıkartacak şeyleri gündeme getiriyoruz. En son yapılan kampanyada milli konularda bir olalım, beraber olalım birlikte hareket edelim diyerek tüm Türkiye'de eşgüdümlü olarak yapılmış bir kampanya. Etkisi ve tepkisi çok olumlu oldu' dedi.

SİYASET HAREKETLENECEK
Yaklaşan seçimlerle ilgili parti çalışmalarından bahseden Candemir, 'Özellikle 2 senelik pandemi döneminde siyaset yapamadık. Siyaset yapamadık derken; vatandaşla çok bir araya gelemedik. Pandemi rahatlamasından sonra Genel Merkezin talimatıyla Bursa'da bölge istişare toplantısıyla başlayan sürecin sonrasında Eylül ayında adım adım 2023 programını gerçekleştirmiştik. Bunun yanı sıra tabi ki kendi içimizdeki faaliyetler devam etti. İnşallah Ağustos sonu ya da Eylül başında Eskişehir'de yine Genel Merkez katılımıyla 7 tane ilçede çalışma yapacağız. Ekim ayı içerisinde de 4. etap çalışmalarımız başlayacak. Büyük ihtimal Eylül ayından sonra siyaset biraz daha hareketlenecek gibi görünüyor' şeklinde konuştu.

LOBİ OLUŞTURULAMADI
Candemir ayrıca Eskişehir Milletvekillerinin çalışmadığı şeklindeki söylemlere ilişkin konuştu. MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak'ın gayet çalışkan bir vekil olduğunun altını çizen Candemir, 'Vatandaşla iç içe olan, çağrıldığı her yere giden, Eskişehir ile alakalı problemleri mümkün olduğu kadar mecliste gündeme getirmeye çalışan, bakanlıklarla irtibat kuran vekilimiz… Biz kendisinden memnunuz. Eskişehir'de yaşanan sıkıntı muhalefet olsun iktidar olsun Eskişehirli vekillerin konu Eskişehir olduğunda ortak hareket edememesi' ifadelerini kullandı.

KAZIM KURT'A TEŞEKKÜR
Candemir son olarak Büyükşehir Belediyesi ESKİ meclisinde görüşülen yüzde 40'lık zam teklifinin
reddedilmesi ile ilgili meclis üyelerine teşekkür etti. Candemir, 'CHP'nin tavrı zamdan ziyade bir eksikliğin giderilmesi konusundaydı ki doğru bir tavırdı, kendisine de teşekkür ediyoruz. Alınan karar bizce olumludur çünkü bu sıkıntılı dönemlerde herkes elinden geleni yapmalıdır. Bu konuda da AK Parti grubuna kendi meclis üyelerimize, CHP'li arkadaşlara da teşekkür ediyoruz bu tavırlarından dolayı' dedi.
Editör: TE Bilisim