Partisinin il kongresi için Eskişehir'e gelen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, cumartesi öğleden sonra esnafı ziyaret etti. Esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Enginyurt, daha sonra parti binasında, partililerle bir araya geldi. Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Enginyurt, esnafın da vatandaşın da arka arkaya gelen zamlara dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti.
ESNAF KEPENK İNDİRİYOR
Eskişehir'in de tüm Türkiye'de olduğu gibi açlık ve yoksullukla mücadele ettiğini ve artık yorulduğunu söyleyen Enginyurt, 'Bugün Eskişehir'de esnafı ziyaret ettik, Kırım Tatarlar Derneği'ni ziyaret ettik. Gördük ki Eskişehir de Bolu'dan, Edirne'den, Bursa'dan, Ordu'dan farklı değil. Açlık, yokluk, işsizlik, geçim şartlarının zorluğu Eskişehir'de de büyük yılgınlık ve yorgunluk yaratmış. Bugün Eskişehir'dealdığımız bir haber Türkiye geneli için bizi çok üzdü. Doğalgaza gelen zamlardan sonra Eskişehir'de 17 bin evin doğalgazının kesildiğini gördük. Yüzde 127 de elektriğe yapılan zammı, son bir ay içerisinde akaryakıta 48 defa yapılan zammı da göz önüne aldığımızda Eskişehir'de esnaf borcunu ödeyemiyor, elektrik parasını ödeyemez hale gelmiş, doğalgazını ödeyemiyor, iş yerini kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. Birçok esnaf açıkça iş yerini kapatacağını bize söyledi. Eskişehir'de 90 yataklı 4 yıldızlı bir otel sahibi,'Son gelen zamlardan sonra otelimi kapatıyorum' dedi. Lokanta sahipleri iş yerlerini kapatıyor. Birçok iş yeri artık imkansız hale gelen ödemeler sebebiyle kepenk indiriyor' diye konuştu.
İKTİDAR ARTIK YÖNETEMİYOR
Zamların artık zulme dönüştüğünü belirten Enginyurt, 'İktidar duayla ekonomiyi kurtarmaya çalışıyor. Maliye Bakanı diyor ki, 'Dua edelim de ekonomi iyi gitsin.' Bir yerde hayırlı bir iş yaparsınız dua edersiniz. Ne yaptınız da dua ediyorsunuz. Yüzde 127 elektriğe zam, yüzde 125 doğalgaza zam, ayçiçek yağına, şekere, tuza, ekmeğe, peynire, süte, yumurtaya zam. Her gün zam üstüne zam. Zam dönüşmüş zulme. Siz dua ister hale gelmişsiniz. Dövize çevrilebilir mevduatla doları bir gecede 10.25'e düşürdük diye halay ekibi kurmuşsunuz ama dolar 14 lira. Düşürememişsiniz.Bir Maliye Bakanı var evlere şenlik. Gözüne bakıyoruz ama boşluktan başka bir şey göremiyoruz. Dolar çıkarsa dış güçler, dolar düşerse reis düşürdü. Şimdi cemaat evlerinde intihar eden çocukların intiharını bile dış güçlere bağlayacak kadar akıldan, izandan uzak bir hale geldiler. Dolayısıyla iktidarın uygulamaları hem Eskişehir'de hem Türkiye'de büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor. İktidar artık yönetemiyor' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim