CHP Milletvekili Utku Çakırözer, TBMM'nde yaptığı konuşmada Mihalgazi ve Sarıcakaya'da 510 çiftçinin 2 milyon TL zarara uğradığını söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.
GÖRÜŞÜLECEK
Aynı bölgenin ikinci kez zarar gördüğüne dikkat çeken Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, 'Böyle olunca tabii vatandaşların talebi zararlarının karşılanması yönünde. Bu çiftçilerin zararının karşılanması için çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları gerekiyor. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM)'in kuralı bu. Oradaki vatandaşlarımız da TARSİM'e bağlı olmadıkları için bu zararı karşılanamıyor. Bu önümüzdeki günlerde TARSİM'de yapılacak toplantıda bunun dile getirilip bununda karşılanması için tedbir alınması sağlamak için görüşmeler yapılacak' diye konuştu.
TEDBİR ALINSIN
Erdemli, 'Doğal afetler sıkça yaşanmaya başlandı. Bunlar için de TARSİM'in bir tedbir alması lazım. Çünkü bir mağduriyet var. Bu hemen ekilecek, dikilecek bir şey değil. En az 3-4 ayı alacak bir durum. Hemen telafi edilmeli ama uzun vade de devamının sağlanması gerekli. İnşallah bir tedbir alınır, zararlar karşılanır, vatandaşın mağduriyeti giderilir diye düşünüyorum' şeklinde konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim