Karımız kalmadı. Çok zam var. Fabrikalar zam yapıyor. Biz yansıtamıyoruz halkta para olmadığı için. Zor döndürüyoruz' dedi.

Covid-19 sebebiyle bir süredir yapılamayan düğün ve nikah törenleri 1 Temmuz itibariyle tekrar yapılmaya başlandı. Fakat kısıtlamalar sebebiyle birçok düğün töreni eğlencesiz ya da hızlı yapıldığı için düğün sahipleri de alışverişini sürece göre şekillendirmeye başladı. Bu kısıtlamadan en çok çeyiz, düğün ve kına malzemesi satan esnafın etkilendiğini anlatan Mehmet Kocabayır, işlerinin hala açılmadığını, yüzde 25 oranında iş yapabildiklerini söyledi.

HASILATIMIZ DÜŞTÜ

Geçen yıl bu zamanlara göre işlerin düşük seviyede olduğuna dikkat çeken Kocabayır, 'İşlerin iki ay önce açılması lazımdı. Bu ayda çok daha hızlı olması lazımdı. Ama yok. Düğünler az çok yapılıyor ama kısıtlama var. Bu yüzden vatandaş alışverişini tamamıyla yapamıyor. Ben ağustos, eylül gibi de bir düzelme olacağını düşünmüyorum. Bir de millette para yok. Ekonomik sıkıntı da var. Bizim için pandemi zor geçti. Bizden daha kötü olanlar vardı. Beklentimiz vardır. Beklentilerimizin aşağısında işler. En azından işler yüzde 50 olsun istedik ama yüzde 25'ine çalışıyoruz. Düğün yapsa da insanlar kısa yapıyor. Çalgı, neşe, eğlence yok. İnsanlar bu yüzden nikah yapıyor. Sünnet düğünleri hep ertelendi. Sadece evlilik var ama sıkıştırılmış şekilde. Önceden bir milyarlık kına malzemesi alınıyordu şimdi 100-150 liralık kına malzemesi alınıyor. Hasılatımız düştü. Karımız kalmadı zaten çok zam var. Fabrikalar zam yapıyor. Biz yansıtamıyoruz halkta para olmadığı için. Zor döndürüyoruz' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim