Seyitgazi ilçesi Çukurca mahallesinde yaşayan 75 yaşındaki Hamdi Arslangiray ile 67 yaşındaki Hatice Arslangiray, iki katlı evlerinde elektrik kontağı sebebi ile çıkan yangında bir ömür boyu biriktirdikleri bütün varlıklarını 15 dakikada kaybetti.
Biri erkek 3 çocuk sahibi olan yaşlı çift, çıkan yangın sonucu çöken ve tamamen kullanılamaz hale gelen evlerini, içinde yanan eşyalarını hüzünlü gözlerle izleyip gelecekleri için büyük kaygı duyuyor. Yaşadıkları talihsiz olayı anlatan Hamdi Arslangiray büyük bir afet yaşadıklarını söyledi.
KOMŞULAR YETİŞTİ
Elektrik kontağı yüzünden yanan evlerinin oturulamaz hale geldiğini belirten Arslangiray; 'Yangın çıkınca kendimizi camdan aşağı atarak ancak canımızı kurtarabildik. Torunumuz aşağı mahalleye 'dedemle ninem yanıyor' diye bağırınca bunu duyan bütün komşular yetişti. İtfaiyeler geldi, ambulanslar geldi bizi alıp Eskişehir'e hastaneye götürdüler. Ben bu kadarını biliyorum. Şimdi köyde yaşayan kızımızın yanına yerleştik. Hayatımızın son döneminde huzur içinde yaşamak istiyoruz' dedi.
EVLERİNİN ÖNÜNDE AĞLIYORLAR
Çukurca Mahallesi Muhtarı Lütfü Arslangiray ise; ilçeye 26 kilometre uzaklıkta olan köylerinde çıkan yangına ve ailenin perişan duruma düşmesine çok üzüldüklerini anlatarak, 'Bu yangın elektrik tesisatından çıktı. Köyümüz Seyitgazi'nin son köyüdür. Köyde yangın vanalarının olmaması bize büyük bir zarar verdi. Önceden trafomuzun anahtarı muhtarda olurdu, şimdi anahtarlar yok, su deposunun anahtarı yok. Halbuki muhtarlara bunlardan birer tane verilmesi lazım. Biz tankeri doldurasıya kadar yarım saat geçti ama ben anons yaptığımda komşular hepsi geldi fakat komşunun elinden geldiği bir şey yok. Bina iki katlı olduğundan 15 dakika içinde yerle bir oldu koca bina. Sayın valimizden, kaymakamımızdan yardım istiyoruz. Bu enkazın da kaldırılması lazım. Çünkü geliyorlar yıkılan binanın yanına oturup bakışıp ağlayıp gidiyorlar' diye konuştu. İHA
Editör: TE Bilisim