Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak, ihtiyaç ve eksiklik duyulan konular hakkında gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla, Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda 'Kışa Hazırlık ve Karla Mücadele' toplantısı düzenlendi. Vali Özdemir Çakacak'ın başkanlık ettiği toplantıya, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve ilgili kamu kurum müdürleri katıldı.
TRAFİK SORUNSUZ AKMALI
Kış tedbirlerine ilişkin alınması gereken önlemler ve vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla düzenledikleri toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Çakacak, oluşan aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi trafik güvenliğinin olumsuz yönde etkilendiği yerlerde gerekli önlemlerin acilen alınacağını ifade etti. Yoğun kar yağışlarının olduğu dönemlerde trafiğin sorunsuz ve güvenli bir şekilde ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Vali Çakacak, 'Şehir merkezindeki ani yağışlarda trafiği rahatlatma adına ne yapılması gerekiyorsa hiçbir gecikmeye mahal verilmeden yapılması; çalışanların, öğrencilerin ve bilhassa 112 Acil Ambulanslarının güvenli bir şekilde hem hastaya hem de almış oldukları hastayı hastaneye ulaştırabilmeleri gerekmektedir' diye konuştu.
MESAİ MEFHUMU GÖZETİLMEMELİ
Trafik kazalarına neden olan karayolu noktalarının önceden tespit edileceğini, trafik işaretlemeleri dahil önleyici tedbirlerin planlanarak uygulanacağını aktaran Vali Çakacak, karayolunun kapanması halinde uygun yerlerde beklemeye alınan yolculara, ilgili belediyeler tarafından kumanya, su vb. gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik tedbirlerin alınarak uygulanması gerektiğini belirtti. Vali Çakacak, karla mücadelede ilgili kurum yetkililerinin ve görevlilerin mesai mefhumu gözetmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim