Vücudundaki tüm kas sistemini ilgilendiren ve zamanla hastanın yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesini zorlaştıran bir hastalıkla mücadele eden Tekin, yürüyememekten, hayatta kalamamaktan korkarken, bugün liseyi birinci bitirmenin ve İTÜ Uzay Mühendisliği bölümünü kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Abdullah Tekin,ilk olarak 2 yaşındayken ailesinin yürüyüşündeki bozuklukları ve kısa süre yürüyerek yere düşmesini fark etmesi ile hastalığı ile tanıştığını söyledi. Tekin, 12 yaşından itibaren de fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavilerine başladığını belirterek, tedavisinin başarılı sonuçlar vermesinde Fizyomer ailesinin büyük katkıları olduğunu vurguladı. Tekin, 'Hastalığıma konan HSMN (HerediterSensory Motor Nöropati) ve Polonöropati teşhisi ile uzun yıllar tedavi gördüm.Böyle bir tedavi sürecim olmasaydı bunun sonucu ağır olacaktı, rahatsızlık sadece bacaklarımda değil tüm sinir kas sistemimde olduğu için tedavim çok önemliydi' dedi.

FizyomerTerapia Kurucusu Dr. Türkan Tünerir, Abdullah Tekin'in yaşam öyküsünün hastaların belli bir süre sürekli rehabilitasyon ile tedavi görünce sağlığına yeniden kavuşabileceğinin ve neler başarabileceğinin canlı bir örneği olduğunu belirtti.(İHA)

Editör: TE Bilisim