Odunpazarı Belediyesi tarafından Gökmeydan ve Yenidoğan Mahallelerine kazandırılan Cumhuriyet Parkı, coşkulu bir törenle açıldı. Açılışa CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP İl Başkanı Rabia Akman, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Yenidoğan Mahalle Muhtarı Sabit Körpe, Gökmeydan Mahalle Muhtarı Nizametin Ertaş ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri çok sayıda Eskişehirli katıldı. Cumhuriyet Anıtı yapan ünlü Heykeltıraş Metin Yurdanur, 'En büyük bayramdır Cumhuriyet bayramı. Mustafa Kemal'in yolunda olan Eskişehirlilere, belediye başkanlarına selamlar olsun. Cumhuriyet'in 95'inci yılında Türkiye'de açılan en büyük anıt Eskişehirlilere armağan olsun' diye konuştu.

YOLUMUZU AYDINLATSIN
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, 'Cumhuriyet bayramını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hizmetle kutlayacağız. Çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz' dedi. Milletvekili Jale Nur Süllü de, 'CHP'li belediye başkanlarının başarılı çalışmalarıyla bu şehir her zaman yaşanılabilir şehirler arasında sıralamaya giriyor. Dolayısıyla biz Eskişehirliler bu anlamda şanslıyız' ifadelerini kullandı. Parkı çok beğendiğini dile getiren Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 'Bu bölgeye yakışan bir park ve anıt oldu. Elimizden geldiğince yeşil alanlarımızı büyütmeliyiz. Böylece kentteki insanlarımızı mutlu edebiliriz. Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlemle anıyorum. Işıklar içinde uyusunlar, ışıkları yolumuzu aydınlatsın' dedi.

SAHİP ÇIKACAĞIZ
Cumhuriyet'e sahip çıkmaya devam edeceklerinin altını çizen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 'Cumhuriyetimizi yıkmak isteyenler, Cumhuriyetimize ara vermek isteyenler şunu bilsin ki Eskişehirliler ve Odunpazarlılar olduğu sürece buna asla izin vermeyiz' dedi. Onun nişanesi olarak Cumhuriyet hatırına Cumhuriyet Bulvarı üzerinde Yenidoğan ve Gökmeydan halklarına öncelikle hizmet edecek Cumhuriyet Parkımızı açıyoruz' diyen Başkan Kurt, 'Cumhuriyet kenti Eskişehir'imize bir Cumhuriyet anıtı yakışırdı, bunu bu parkta gerçekleştirmenin onurunu, gururunu yaşıyoruz. Parkın yapılmasında emeği geçen tüm emekçilere, yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Cumhuriyet sonsuza kadar yaşamalıdır. Türkiye; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bunu herkes böyle bilmelidir. Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız. Bunun başka bir izah tarzı yoktur. Burada gününü geçirecek gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın ve hemşerilerimizin mutlu bir Türkiye'de, Eskişehir ve Odunpazarı'nda sonsuza kadar yaşamalarını diliyorum' diye konuştu.

16 BİN METREKARE
Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte Cumhuriyet Anıtı ve Parkının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında çok sayıda barış güvercini uçuruldu. Başkan Kurt ve diğer davetliler parkı gezdi. Açılış töreni konuşmaların ardından animasyonlu havuz gösterileri, dans gösterileri ve çeşitli etkinlikler ile devam etti. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan Cumhuriyet Parkı, 16 bin metre kara alana sahip. Cumhuriyet Parkı'nda Metin Yurdanur tarafından yapılan Cumhuriyet Anıtı, müzikli - animasyonlu gösteri havuzu, oyun alanları, spor alanı, koşu yolu, oturma alanları, amfi ve çayhaneler yer alıyor.
HABER: MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim