Yunus Emre Kültür Merkezi'nde (YKSM) düzenlenen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Rabia Akman ile sıra çok sayıda Eskişehirli katıldı.
Etkinlik öncesinde katılımcılara aşure dağıtılırken, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde duygu dolu anlar yaşandı. İbrahim Eke tarafından hazırlanan Sahra-i Kerbela Yas-ı Matem konserinde koro ve solistler Alevi deyiş, nefes, mersiye ve türkülerini seslendirdi. Etkinlikte koro; Ali'ye Selman Olasın, Gelin Canlar Bir Olalım, Bugün Matem Günü Geldi, Ateşi Aşkına adlı deyiş, mersiye ve semahları seslendirdi.
ZULMÜ İNANÇ YENER
Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Arslan, 10 Ekim 680'de yaşanan Kerbela Katliamını anlattı. Yezid'in ordusu önünde Hüseyin'in bin Ali'nin söylediği 'Korkmuyorum sizden. Korkusuzluğum nedendir bilir misiniz? Zalimin zulmünü inanç ve direnç mutlaka yener. Bugün olmasa da yarın mutlaka yener. Ey Yezid'e inananlar, onu aklayanlar, sanırsınız ki şimdi başım kesilip, Yezid'in önüne atıldığında bu olay unutulur gider. Ya gövdemden akan kanlar? Az sonra cansız bedenimden akacak olan kanlar, bu çöl topraklarını sulayacak. Çöl fırtınası estiğinde, o rüzgar bu kum tanelerini dünyanın dört bir yanına yayacak. Yaydıkça da bu öykü bitmeyecek' sözlerini hatırlatan Arslan, o kum tanelerinin yüz yıllardır dünyanın dört bir yanına yayıldığını söyledi. 'O kum taneleri bugün bu salonda esti' diyen Aslan, Kerbela Olayının zalimle masumun, aydınlıkla karanlığın, iyi ile kötünün, güzel ile çirkinin yüz yıllardır süren savaşının ve mücadelesinin ürünü olduğunu söyledi. HM
Editör: TE Bilisim