Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli temaslarda bulunmak ve partisi tarafından Valilik Meydanında düzenlenen mitinge katılmak amacıyla Eskişehir'e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valiliğe gelişinde polis tören mangasını selamlayan Erdoğan, Vali Özdemir Çakacak tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Erdoğan, kentte devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilikten ayrılışında kendisini bekleyen vatandaşları selamladı.

GIDADA MARKA
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Eti Fabrikası'nı ziyaret ederek, yeni üretim bandının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Fabrikadaki çalışmalar hakkında ETİ Gıda ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firuzhan Kanatlı'dan bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilerle de bir süre sohbet etti. Erdoğan, 'Üretim bandı, gerek ulusal gerekse uluslararası camiada, özellikle gıda sektöründe bir marka olan ETİ'nin geleceğini çok daha farklı bir şekilde zenginleştirsin' dedi. Ziyarette, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile Vali Özdemir Çakacak da yer aldı.

HİZMET ETTİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ziyaretlerin ardından Valilik Meydanında düzenlenen mitinge Eskişehirlilere hitap etti. 'Eskişehir 31 Mart'ta şehrine ve ülkene sahip çıkıyor musun?' sorusunu yönelten Erdoğan, 'Eskişehir 31 Mart'ta milli iradeye sahip çıkıyor musun? Eskişehir 31 Mart'ta istiklaline ve istikbaline sahip çıkıyor musun? Eskişehir 31 Mart'ta hizmet siyasetine, yatırım ve kalkınma siyasetine sahip çıkıyor musun? Eskişehir 31 Mart'ta gönül belediyeciliğine sahip çıkıyor musun? Rabbim hepinizden razı olsun. Biz ülkemizi ve Eskişehir'i sadece aşkla sevmekle kalmadık. Aynı zamanda tarihte eşi benzeri görülmemiş hizmetlere de kavuşturduk. Son 17 yılda Eskişehir'e toplam 22 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimde 2 bin 907 adet yeni derslik inşa ettik. Eskişehir'e üçüncü devlet üniversitesini kurduk. Yüksek Öğrenim öğrencileri için 9 bin kişi kapasiteli yurtlar açtık' ifadeleri kullandı.

KADERİNİ DEĞİŞTİRELİM
Projelerini led ekrandan vatandaşlara sunan Erdoğan, 'Bay Kemal Türkiye değil ha, bu gösterdiklerim sadece Eskişehir. Bunları senin belediyen değil biz yaptık. Eksişehir'in burada acaba bir tane bat çıkı var mı? Bir alt geçidi veya üst geçidi var mı? Bunları yapan biziz. Şu anda bölünmüş yollarıyla, hızlı treniyle Eskişehir'i bir merkez haline getirdik. Bütün bu kavşak düzenlemeleri hepsi bizim. Birkaç yıla kadar sağlıkta yaptıklarımız inşallah Şehir Hastanemiz bitiyor. Şehir Hastanemizle birlikte Eskişehir bir başka imkana daha kavuşmuş olacak. Birkaç yıla kadar Eskişehir ve Sivrihisar'da toplamda 4 bin 500 kişilik dört adet yurt binası daha açıyoruz. Şehrimize 33 bin seyirci kapasiteli ilk stadyumu biz kazandırdık mı? Buranın Büyükşehir Belediye Başkanı bırakın böyle bir stat yapmayı Eskişehirspor'a bile zerre kadar sahip çıkmıyor. Bir desteği yok. Böyle bir şehrin bir zamanlar Es Es diye inleyen Eskişehir'in şu anda bir spor kulübünün desteğe ihtiyacı yok mu? Buradaki Büyükşehir Belediye Başkanı'nın böyle bir derdi var mı? Halkıyla bütünleşemeyen bir belediyecilik olmaz. Eskişehir Gençlik Merkezi ve Spor Salonu inşa edeceğiz biz. Kapalı yüzme havuzunun yapımı sürüyor. Eksi stadın yerine yapacağımız Millet Bahçesi'nin yapımına başladık, bu yıl içinde de inşallah bitiriyoruz. Çocuklarınızla beraber geleceksiniz o millet bahçesinde eğleneceksiniz. Bir tarafına da onun Millet Kıraathanesi kuracağız. Orada da gençler ve çocuklar geleceksiniz ve derslerinizi çalışacaksınız. Kekler, simit bizden. Çorba da bizden. Niye? Sizler bize bu milletin emanetisiniz. Gereği neyse yapacağız. Eskişehir'i 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak ilan ettik. Türk Dünyası Kültür Başkenti olduğu dönemde pek çok kalıcı eser kazandırdığımız Eskişehir'e eğitim alanında da önemli hizmetler getireceğimize inanıyorum. Eskişehirli ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarımıza, engellilerimize toplamda 800 trilyon lira tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta Eskişehir'e bin 81 yataklı şu Şehir Hastanemizi görüyorsunuz değil mi? Artık sona geliyoruz. Adeta kendisi de bir şehir. Şehir Hastanemizle 600 yataklı Yunus Emre Eğitim Araştırma Hastanemizle birlikte 23 tesisi Eskişehir'e kazandırdık. Bay Kemal senin bunlardan haberin var mı? Ben sadece Eskişehir'i konuşuyorum Türkiye'yi değil. Bu adamlar akşam yalan sabah yalan… Benim CHP'ye gönül veren kardeşlerim hala bu yalancının peşinden gidiyor. Dürüst bir ifadesi yok. Onun için diyorum ki; şurada 9 günümüz kaldı. 9 gün gece gündüz çalışmaya var mıyız? Sabah akşam yalan söyleyen bu adama karşı hanım kardeşlerim 9 gün iyi bir çalışma yapıyor muyuz? Gelin, şu Eskişehir'in kaderini artık değiştirelim' şeklinde konuştu.

RAYLI SİSTEMİN MERKEZİ
'Şimdi Sivrihisar Devlet Hastanemizi 40 yataklı bir ek bina yaparak büyütecek, entegre hastane kazandıracağız' diyen Erdoğan, 'Ulaşımda 90 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 224 kilometre ilaveyle 311 kilometreye çıkardık. Yapımı devam eden Eskişehir-Sarıcakaya yolunu, Eskişehir-Alpu-Mihalıççık yolunu ve Ankara-Polatlı-Sivrihisar yolundaki çalışmaları bu yıl tamamlıyoruz. Şehir Hastanesi yolundaki çift köprülü kavşağı ve her iki yöndeki yan yolu yaptık. Ayrıca Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne ulaşım için yaptığımız bağlantı köprüsünü de bu yıl tamamlıyoruz. Sivrihisar-Eskişehir-Bozüyük yolu, Sivrihisar-Emirdağ-Afyon yolu, Ankara-Eskişehir ayrımı Mahmudiye-Çifteler yolundaki kalan kesimleri iki yıla kadar tamamlıyoruz. Bu yolun güzergahındaki Kanlı Pınar mevkiinde bir alt geçit yapacağız. Eskişehir'i önce Ankara'yla sonra Konya'yla, Bilecik'le, Sakarya'yla, Kocaeli'yle yüksek hızlı trenle bağladık mı? Bay Kemal senin dünyadan haberin yok. Bu ülkede neler oluyor haberin yok. Biz Eskişehir'i hızlı trenlerin kavşağında, Anadolu'nun tam ortasında bir raylı sistemin merkezi haline getirmiş olduk. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar-Isparta-Antalya hızlı tren projesiyle şehrimizin hızlı tren ağı genişleyecek. Ayrıca mevcut demiryollarımızı da modernize ediyoruz. Eskişehir-Kütahya-Balıkesir hattına elektrikli sinyalli hale getirme çalışmalarını bu yıl tamamlıyoruz. Son 17 yılda 9 baraj, 8 göleti Eskişehir'e kazandırdık. Söylüyorum, barajlar ortada. Açıklıyorum bunun için de yalan de. Bir sıçrarsın, iki sıçrarsın. Aynen Man adalarında olduğu gibi orada da yargıya düşersin. 2 buçuk milyon biliyorsunuz yargı cezasını verdi. Şimdi Yargıtay'ı bekliyoruz. Geldiği zaman alacağım o 2 buçuk milyonu Mehmetçik Vakfı'na hibe edeceğim. İnönü Aşağıkuzfındık Barajı ile 25 bin dekar arazi sulanmış. Beylikova Depolama Tesisi ile 9 bin dekar arazi suyla buluştu. Sivrihisar Nasreddin Hoca Barajı ile 8 bin dekar arazi sulandı. Gökpınar Barajı ile 80 bin dekar arazi daha suyla buluştu. İnşaatları süren Sarıcakaya Laçin Barajı ile, Tepebaşı Gündüzler Barajı ile 16 bin dekar araziyi daha sulama sistemine kavuşturuyoruz. Seyitgazi ilçesinde Gökbahçe Göleti ve Mihalıççık ilçesinde de Güneş paletlerini de şehrimize kazandırıyoruz. Bugüne kadar inşa ettiğimiz 26 sulama tesisiyle Eskişehir'de 105 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık' ifadelerini kullandı.

ADAYLAR SİZE EMANET
'Eskişehir hazır mısınız? 31 Mart'ta gönüller kazanarak yolumuza devam etmeye hazır mıyız?' diyerek vatandaşa seslenen Erdoğan, 'Eskişehir 31 Mart'ta Büyükşehir ve ilçelerde esen siyaseti hizmet siyaseti diyor muyuz? Eskişehir 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'yla yepyeni bir dönemin müjdesini veriyor muyuz? Eskişehir şimdiden değişimin kararını vermiş. Hayırlı olsun. Türkiye'yi artık Eskişehir'de yeni bir dönemle farklı bir yere taşıyacağınıza inanıyorum. Şu 9 günde kapı kapı dolaşıyor muyuz? İnşallah 31 Mart akşamı Eskişehir'den müjdeyi bekleyelim mi? O zaman şimdi benim size birer ikramım olacak. Çayı demleyecekseniz beyefendiye, çocuklara ikram edeceksiniz. Eskişehir, 31 Mart'ta tercihini hizmet siyasetinden yana kullanıyor musun? Eskişehir 31 Mart'ta değerlerine sahip çıkarak büyük ve güçlü Türkiye yolunda ilerlemeye karar veriyor musun? 31 Mart'ta Eskişehir Cumhur İttifakı'nın yanında oluyor musun? Rabbim hepinizden razı olsun. Eskişehir'e, sizlere güveniyorum. Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı size emanet ediyorum. Eskişehir'i de onlara emanet ediyorum' şeklinde konuştu.

ŞAHA KALKACAK
'Eskişehir'in büyüme oranlarına baktığımızda Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme oranı gerçekleşiyor' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise, şunları söyledi: 'Yılda 1 milyarlık ihracat seviyesinin üzerine çıkan bir Eskişehir. Yani istihdam, iş ve aş üreten bir şehirden bahsediyoruz. Yerelle bütünleştiğimizde inşallah Eskişehir'i şaha kaldıracağız, Cumhur İttifakı ile birlikte şaha kaldıracağız. Öyle masa başında veya gizli, arka planda yapılan ittifakla değil, sizlerin önünde apaçık, şeffaf bir şekilde yaptığımız ittifaklarla, milletimizin, memleketimizin ve Eskişehir'in geleceği için yaptığımız ittifaklarla sizlerin huzurundayız.' Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da Eskişehir'in yatırıma devam ettiğini anlattı. Türkiye'nin sanayisinin ve Eskişehir'in büyüdüğünü aktaran Turhan, şunları kaydetti: 'Türkiye büyüyor ve güçleniyor. Nasıl oluyor bu? Yatırım ortamının iyileştirilmesiyle oluyor. İmkanlar, fırsatlar değerlendirilerek oluyor. Sahneye bir hizmet adamı çıktı, bir dava adamı çıktı, ülkesi ve milletine sevdalı bir lider çıktı.'

İNANACAĞIZ
'Şehre nasıl hizmet yapılıyormuş göstermeye 9 gün kaldı' diyen AK Parti Milletvekili Harun Karacan, 'Evelallah göstereceğiz. Bu süre zarfında sizlere büyük görev düşüyor. Rehavete kapılmayacağız, kapı kapı dolaşmaya devam edeceğiz. tek tek vatandaşın elini sıkacağız. Her zaman dediğimiz gibi bu sürede de durmak yok yola devam. Hemşerilerim, inanacağız' şeklinde konuştu. 'Bugüne kadar Eskişehir'de meydanlarda verdiğimiz sözlerin hepsini alnımızın akıyla, AK Parti'nin akıyla yerine getirdik' diyerek sözlerine başlayan AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, 'Biz burada tutulmayacak sözler vermiyoruz. Çok şükür bugüne kadar size mahcup olmadık. Büyükşehir'de Burhan Sakallı, Odunpazarı'nda Volkan Doğan, Tepebaşı'nda Hasan Tuç, hazır mısınız? Onların verdikleri sözleri birlikte gerçekleştirmek için var mısınız?' diye konuştu. AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay, 'Sizler şu ana kadar 16 yılda AK Parti'nin neler yaptığını biliyorsunuz. Şimdi diyoruz ki; yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah 31 Mart'ta Eskişehir'de değişim, dönüşüm zamanıdır diyoruz' ifadelerini kullandı.

YENİ BİR ENERJİ LAZIM
Vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, 'Uzun zamandır Eskişehir kendi potansiyelini, bu büyük potansiyelini kullanabilen, değerlendirebilen bir şehir değil. İşte şimdi Eskişehir'in yeni bir enerjiye ihtiyacı var. Çünkü Mevlana Celaleddin Rumi'nin dediği gibi 'Dünkü sözler dünle birlikte gitti cancağızım. Yeni günde yeni sözler söylemek lazım' Şimdi Eskişehir yeni sözler söylemek için, dünkü sözlerin hükmünü, anlamını yitirdiğini deklare etmek için gün sayıyor. Eskişehirlilere soruyorum; yeni bir söz söylemeye hazır mıyız? Yeni bir enerji, sinerji üretmeye hazır mıyız? Çünkü biz Eskişehir'iz, Eskişehir'in bizi sevdiği gibi biz de Eskişehir'i amasız, fakatsız seviyorum' ifadelerini kullandı.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, 'Bizler cumhur ittifakı ruhu ile milletimizin menfaatlerini her şeyin üzerinde tuttuk. Bu ruhun yansımasını da inşallah 1 Nisan sabahında ülkemizin dört bir yanında göreceğiz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim