Afrin Harekatı'ndan ikinci şehit haberi geldi. Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta, çatışmada şehit oldu.

Şehit haberini Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından duyurdu. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

'Vatanımızın bekası için Afrin'de #ZeytinDaliHarekati'na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen #OğuzKaanUsta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun.'

Harekatta dün Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan şehit olmuştu.

Antalyalı Şehit Üsteğmen'in acı haberi ailesine ulaştı

TSK'nın Afrin operasyonunda şehit düşen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın Antalya'da yaşayan acı haberi ailesine ulaştı. Şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Afrin'de yürütülen operasyon sırasında bu sabah şehit olduğu haberi gelen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehadet haberi Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda öğretmen olan eşi Saide Usta'ya ulaştı. 3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen'in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen'in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.

Afrin'in ikinci şehidi Afyonkarahisar'ın eniştesi

Afrin'de sürdürülen 'Zeytin Dalı Operasyonu'nun ikinci şehidi olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın eşinin Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi.

Suriye'deki terör unsurlarına yönelik yapılan Zeytin Dali Harekatı'ndan ikinci kara haber gelmiş ve harekat kapsamında Kilis'in Suriye sınırında girilen çatışmada dün şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın ardından, 30 yaşındaki Antalyalı Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta da şehit olmuştu. 30 yaşındaki şehit Kaan Usta'nın eşi Saide Üstüner Usta'nın ise Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinden olduğu öğrenildi.

Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalıştığı bildirilen Saide Üstüner Usta'nın memleketinde, eşinin şehit haberi üzüntüyle karşılandı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, yaptığı açıklamada, 'Bu gün sabah Suriye Afrin'de şehit olan şehit Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta Aslen Ankaralı olup eşi İngilizce Öğretmeni olan Saide Üstüner Usta, Çay ilçemizdendir. Başımız sağ olsun' ifadelerine yer verdi

Editör: TE Bilisim