Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, referandumda Eskişehir'in kaybedeninin AKP ve MHP olduğunu söyleyerek '1 Kasım seçimlerinde yüzde 42 oy alan AKP ve yüzde 16 oy alan MHP bloğunun yüzde 42,5 'Evet' oyu çıkarabilmesi çöktüklerinin delilidir' dedi.
Parti binasında üyeleri ile bir araya gelen Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özcan, 2017 referandum sürecinin hakkaniyet, adalet ve hukuk çerçevesinde gerçekleşmediğini belirtti. Referandumun sadece sandıklarda oylandığını kaydeden Özcan, 'Ancak asla vicdanlarda karşılığını bulamadı. Biz oylanan anayasa değişikliğine dün kucaklarında büyüttükleri, dön diye gözyaşı döktükleri hocaları hayır dedi diye demedik. Biz kendilerini Oslo'da masaya oturdukları çocuk katilleri hayır dedi diye demedik. Biz HDP hayır dedi diye hayır demedik. Biz büyük milletimize ve istikbalimize helal gelmemesi için hayır dedik. demokrasiden ve hürriyetlerden vazgeçmeyeceğimiz için hayır dedik' dedi.
Referandumda Eskişehir'in kaybedeninin AKP ve MHP olduğunu vurgulayan Özcan, '1 Kasım seçimlerinde yüzde 42 oy alan AKP ve yüzde 16 alan MHP bloğunun yüzde 42,5 evet oyu çıkarabilmesi çöktüklerinin delilidir. Başka bir ifade ile kendini merkezde kabul eden demokrat, milliyetçi, muhafazakar seçmenin yüzde 40 AKP ve MHP'yi terk etmiştir' ifadelerini kullandı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim