Açıköğretim sistemi, çeşitli nedenlerle lisans eğitimine devam edemeyen birçok insanın yeniden öğretim sürecine katılması için olanak sağlıyor. 4 yıl önce bir yandan kanserle mücadele edip öte yandan Açıköğretim sistemi ile üniversite öğrenimine başlayan Özlem Yılmaz da eğitim hayatı kesintiye uğramış kişilerden biri. Yaşadığı zorlu süreçte Anadolu Üniversitesi bünyesi altında gösterdiği başarılarla kendisine motivasyon sağlayan Yılmaz, 2018-2019 öğretim yılı mezuniyet töreninde kep atan öğrenciler arasında yerini aldı.
İLK SIRADA EĞİTİM
2015 yılında kendisine 3'üncü evre kanser teşhisi konulduğunu ve ardından zorlu bir süreç geçirdiğini söyleyen Yılmaz, 'Eğitimin hayatımdaki yeri çok büyük. 2015 yılında 3'üncü evre kanser teşhisi konulduğunda benim için çok zorlu bir süreç başladı. Hastalıkla boğuşmak hayattaki diğer zorluklarla boğuşmaya benzemiyor. O süreç çok zorluydu ve ölümle yüzleştikten sonra yaşarken yapılacaklar listesi çıkardım. 42 yaşındayım ve zamanında eğitimimi tamamlayamadım. Bu durum içimde derin bir yaraydı ve ilk sıraya bir üniversite bitirmeyi koydum. Ölmeden önce bunu gerçekleştirmem lazımdı. 2016 yılında Sosyoloji lisans programına kayıt yaptırdım' şeklinde konuştu.
HAYATA KATILDI
Canlı derslerdeki hocalarından çok memnun olduğunu söyleyen Yılmaz, 'Açıköğretim Fakültesi hocaları egosuz ve mütevazi insanlar. Bu güzel ilişkiler beni hayatta tuttu. İlk dönemi bitirdikten sonra tümörümün küçüldüğünü öğrendik. Eğer Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemini tek kelime ile anlat derseniz 'umut' derim' açıklamalarında bulundu. Yılmaz, ikinci üniversite okumayı ve yüksek lisans yapmak istediğini de sözlerine ekledi. İHA
Editör: TE Bilisim