Ticari faaliyet gösteren lokantaların baca temizliği yaptırmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Gökhan Duru, 'Bu işlem İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından iki ayda bir kez yaptırılması zorunlu olarak işletmelere belirtilmiş durumda. İşletmelerin de bu düzenlemeye genel olarak uyduğunu söyleyebilirim. Uymadıkları zaman meydana çıkan yangın haberlerini üzülerek okuyoruz' şeklinde konuştu. Duru, işletmenin sürekli yüksek miktarda yağ kullanan bir yer olması durumunda baca temizliği için daha detaylı bir uygulamanın gerektiğini söyledi. Temizlik işleminden önce bacanın 'yağlı baca ya da kurum bacası' olduğuna dikkat ettiklerini aktaran Duru, 'Boruların içindeki yağı parçalamak için kullanılan özel malzemeler, temizleme motorları ve ayrı deterjanları var. Bunları kullanarak yaptığımız temizlikten sonra boru, kullanımdan önceki haline dönüyor' dedi. İHA
Editör: TE Bilisim