Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir'in güvenliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Şehrimizin dünyanın 10'uncu güvenli şehri olduğunu vurgulayan Çakacak, 'Eskişehir'in idarecileri olarak bu durumda olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Geldiğimiz günden beri her hafta İl Güvenlik Asayiş Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıyoruz. Başsavcımız katılır. Her ay bir toplantıya bütün kaymakamlarımızı çağırırız, gündemli yaparız. Çeşitli konular işlenir orada. Zaten Eskişehir'in olumlu bir havası var. Bu olumlu havayı daha da yukarı çıkarmalıyız' dedi.
CİDDİ MÜCADELE
İnsanların kendilerini güven içerisinde hissettiği yerlerde daha rahat olduğunu belirten Çakacak, 'Bir kere güvenliği çok iyi bir şekilde sağlamamız gerekiyor. İki yıldır uyuşturucu ile çok ciddi mücadele var. Bu konuda hem Emniyeti, hem Jandarmayı kutluyorum. Mahalle toplantıları yapılıyor. Muhtarlardan, vatandaşlardan bilgiler alınıyor. Torbacı tarif ettiğimiz uyuşturucu satıcılarını, biter mi bunlar bitmez yine çıkar, ama bitirme noktasına getirdik. Çünkü dışardan bakıyoruz biz önce bunu önlemek için uyuşturucu arzını önlememiz lazım. Arzı nedir, satıcılar tabi ki. Dışardan getiriyorlar. Çok şükür istihbaratımız arama noktalarında alıyorlar. Bu son derece önemli' ifadelerini kullandı.
HERKESİN GÖREVİ
Madde bağımlılığıyla mücadelede sadece uyuşturucu çalışmalarının olmadığını kaydeden Çakacak, 'Bütün madde bağımlılığını da ele alıyoruz. Mesela şimdi dijital bağımlılık dediğimiz şey çıktı. O kadar önemli ki. İnsanları yalnızlaştırıyor, bireyselleştiriyor, toplumdan uzaklaştırıyor. Bunu bir kurumun görevi olarak değil de herkesin görevi olarak düşünmek lazım. Biraz çocuklara kendi kendilerini sınırlamayı öğretebilirsek, asıl olan bu. Türkiye dimdik ayakta kalıyorsa aile kurumunun gücü sayesindedir. Aile yapısını bozacak her türlü şeyin karşısındayız' şeklinde konuştu. HM
Editör: TE Bilisim