Düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Dr. Arslan Kabukçuoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
ÇEKİNMEYİZ
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, okunan akşam ezanın ardından oruçlar açıldı, dualar edildi. Programda Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı adına bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanlığı 1'nci Hava Bakım Fabrika Müdürü Hava Tuğgeneral Gürhan Ergürhan, 'Bugün bu topraklarda özgürce ve bağımsızca yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz' dedi. Tuğgeneral Ergürhan, 'Vatanımızın ve milletimizin bekası için canlarını seve seve bu topraklar için vermiş olan şehitlerimize ve vücudundan bir parçayı gözünü kırpmadan feda eden gazilerimize ne kadar minnet duysak azdır. Bizler vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutan bir milletiz. Bu topraklarda özgür ve bağımsız olarak yaşamanın bedeli olduğunu elbette ki hepimiz biliyoruz. Ödenen bedelin büyüklüğünü bu salondakilerden daha iyi kimse anlayamaz. Fakat dost, düşman her daim bilmeli ki, millet olarak istiklalimiz, istikbalimiz ve çocuklarımızın aydınlık yarınları için bedel ödemekten hiçbirimiz asla çekinmeyiz' diye konuştu.
EZBERE OKUDU
Programda, Şehit Piyade Astsubay Çavuş Soner Özübek'in 3 buçuk yaşındaki yeğeni Deniz Başol, İstiklal Marşının iki kıtasını ezbere okudu. Daha sonra İl Müftüsü Bekir Gerek'in yaptırdığı yemek duasının ardından program sona erdi. İHA
Editör: TE Bilisim